Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.07.2021 21:59:12

Mass vodi po prvem dnevu atletskega pokala v Velenju

alesfevzer.com
Maja Mihalinec Zidar je prvi dan atletskega pokala (APS) v Velenju slavila na 100 m z 11,68 sekunde, Anita Horvat, slovenska rekorderka na 400 m, je bila na 100 m, v disciplini, v kateri redko nastopa, druga (12,02). Po prvem dnevu ekipno vodi ljubljanski Mass.

Robert Renner je po pričakovanjih slavil v skoku s palico, zmogel je 5,51 m. To je centimeter več, kot je skočil na evropskem prvenstvu v Amsterdamu leta 2016, ko je osvojil bronasto medaljo (5,50 m).

Na 400 m je zmagala rekorderka na tej razdalji z ovirami Agata Zupin zmagala z dobrim časom, 52,64 sekunde. Tudi Luke Janežiča, tako kot Horvatove, ni bila na startu na 400 m.

Lastnik najboljšega časa na še enkrat daljši razdalji Žan Rudolf je bil v konkurenci treh članov zelo hitre štafete 4 X 400 m četrti (47,68). Prva trojica je tekla pod 47 sekundami, zmagal pa je Gregor Grahovac (46,71) pred Rokom Ferlanom (46,90) in Juretom Grkmanom (46,91).

Na visokih ovirah je bil po pričakovanju najboljši Filip Jakob Demšar (13,92), Hrvatica Ivana Lončarek (13,52), ki nastopa za ljubljanski Mass, pa je med atletinjami ugnala članico Olimpije Joni Tomičić Prezelj (13,73).

Na 100 m ni tekel ta čas najhitrejši Slovenec Nick Kočevar, ker si je nedavno poškodoval gleženj, Tilen Ovniček je bil z 10,73 sekunde tri stotinke hitrejši od Matevža Šuštaršiča (10,76).

V skoku v višino ni bilo Lie Apostolovski, slavila olimpijka iz Ria de Janeira 2016 Maruša Černjul z 1,83 m. Lara Omerzu Veronika Domjan je zmagala v metu diska (53,78 m), Mitja Krevs pa na 5000 m (14:41,48).


"Rezultat ni tak, kot sem pričakovala, malo je bilo protivetra sicer, malo pa se mi še pozna utrujenost po balkanskem prvenstvu. V drugem delu teka pa sem imela danes že dobre občutke, kar me veseli. Po tem tekmovanju me čaka dva tedna priprav za OI. vesela sem tudi, ker sem da sem izvedela, da bom na OI lahko po uvrstitvi na svetovni lestvici tekla tako na 100 kot tudi na 200 m, normo sem imela namreč le na daljšem sprintu," je bila vesela Maja Mihalinec Zidar.

V Velenju bo na 200 m, tako kot Tina Šutej v skoku s palico in Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 m, tekmovala še drugi dan APS. Vse tri so tako kot Kristjan Čeh dosegle norme za olimpijske igre v Tokiu.

Na seznamu olimpijske reprezentance, ki jo je danes potrdil Olimpijski komite Slovenije, so še Luka Janežič in Anita Horvat za tek na 400 m in Klara Luka, na 5000 m, ta trojica pa si je nastop v japonski prestolnici priborila zaradi dovolj visokih uvrstitev na svetovnih lestvicah. Janežič bo v petek tekel na 200 m, kot tudi Horvatova.

Slednja je po drugem mestu na 100 m povedala: "To uvrstitev sem pričakovala, sem pa dobila dodatno energijo, saj sem pred tekmo izvedela, da sem se po mestu na svetovni lestvici zagotovila nastop v Tokiu. Zadnji mesec je bil zelo stresen zame zaradi čakanju na to odločitev, a sedaj sem si vendarle zagotovila nastop na OI, kar so sanje vsakega športnika in sem presrečna." V štafeti Velenja na 4 X 100 m je bila ob koncu prav tako druga, za Massovo zadnjo tekačico Mihalinec Zidarjevo.

Neja Filipič, ki jo je centimeter ločil od olimpijske norme za Tokio, je v troskoku le stekla prek zaletišča, zaradi "nabite" leve pete potem ni skakala. Je pa bila po zmagi na stadionski krog zadovoljna Zupinova. "Zadovoljna sem, ker sem že drugič tekla ob 53 sekundami, kar je zelo dober izid. Če bi imela še konkurenco, bi se na koncu še bolj borila iz iztisnila še kaj več. Podoben nastop si želim tudi jutri na 400 m ovire."

Naslednji teden precej naših atletov v Tallinnu čaka nastop na EP do 23 let, Kristjan Čeh bo v Estoniji branil naslov v metu diska, veliko pa pričakuje tudi Demšar na 100 m ovire: "Čez tri leta lahko tako napredujem, da bom lahko nastopil na OI v Parizu, sedaj pa se osredotočam na EO, treningi so posvečeni prav tej temi naslednji teden. Zadovoljen bi bil s finalom in osebnim rekordom, to pa bi bila lahko tudi kolajna."

APS, ki šteje tudi za mednarodno ligo Telekom Slovenje, se bo nadaljeval v petek ob 17.30.

Značke: velenje, mihalinec

Članki iz rubrike