favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.06.2021 20:30:59

Federer po predaji Mannarina do drugega kroga

Reuters
Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer se je uvrstil v drugi krog tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. Na sveti travi je imel sicer ogromno težav proti Francozu Adrianu Mannarinu, na koncu pa je moral zaradi poškodbe kolena slednji predati dvoboj po izidu 2:2 v nizih.

Osemkratni zmagovalec turnirja v Wimbledonu je sicer dobro začel in osvojil prvi niz, potem pa je vajeti igre prevzel 33-letni Francoz. Slednjega je v prvem krogu OP Francije premagal Aljaž Bedene, toda na travi je tenisač iz Montmorencyja še posebej nevaren.

Federerju je povzročal vse več preglavic in dobil naslednja dva niza, v četrtem pa mu je Švicar vzel servis, pri izidu 4:2 pa je po menjavi smeri Mannarinu obrnilo koleno. Po zdravniškem premoru je še poskušal, a vidno načet, zaradi česar je na začetku odločilnega petega niza predal dvoboj.

"To je obupno. Šele tako se vidi, da lahko en udarec spremeni ne samo igro, tekmo, temveč tudi sezono, kariero. Zagotovo mu je težko, saj bi lahko dobil dvoboj, ker je bil večino časa boljši tekmec," je po obračunu v prvi izjavi priznal 39-letni Federer.

Baselčan, ki bo avgusta praznoval 40. rojstni dan, se zmage ni mogel razveseliti, kot bi se je ob normalnem poteku dvoboja. "Na tak način ne morem biti posebej zadovoljen. V karieri sicer ne doživiš veliko predaj, še enkrat pa smo dobili opozorilo, kako hitro se lahko stvari spremenijo. Hvaležen sem, da bom tukaj dobil še eno priložnost. Vseeno sem se na igrišču zelo zabaval," je še dodal Federer.

Švicar je v Wimbledonu kar 12-krat igral v finalu, zato mu igranje ob koncu kariere na osrednjem igrišču pomeni še toliko več. "Res je zelo posebno igrati na osrednjem igrišču. Vsi smo veseli, da lahko sploh igramo na turneji, kaj šele tukaj in pred gledalci. Brez njih bi bilo vse skupaj videti klavrno. Privilegij je, da lahko igram tukaj. Po zadnjem letu sem hvaležen, da sem sploh tukaj," je še dodal dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice.



Na osrednjem igrišču si je napredovanje zagotovila tudi prva nosilka Ashleigh Barty. Za zmago je potrebovala tri nize proti Španki Carli Suarez Navarro, ki je na začetku leta premagala raka. Številka ena ženske teniške lestvice je slavila s 6:1, 6:7 (1), 6:1.

Na pokritem igrišču številka ena je v drugi krog napredoval Nemec Alexander Zverev. Četrti nosilec je bil boljši od Nizozemca Tallona Griekspoora s 6:3, 6:4, 6:1.

Nastop v drugem krogu so si zagotovili tudi Argentinec Diego Schwartzman, Italijan Fabio Fognini in Dan Evans, izpadel pa je Avstralec Alex De Minaur.

Pri ženskah so danes napredovale Belgijka Elise Mertens, Grkinja Maria Sakari, nekdanja zmagovalka Wimbledona, Nemka Angelique Kerber ter veteranka Venus Williams.

Izpadla pa je polfinalistka OP Francije, Slovenka Tamara Zidanšek. Ugnala jo je Karolina Pliškova, sicer osma nosilka Wimbledona.

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike