Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 08.06.2021 19:47:20

Zidanškova NAVDUŠILA tudi na NOVINARSKI KONFERENCI: Slovenija je MAJHNA DRŽAVA, a ima ...

Reuters
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je nova zvezda Pariza. Občutke ob uvrstitvi v polfinale odprtega prvenstva Francije je morala na dolgo in široko predstaviti sedmi sili, hkrati pa odgovarjati tudi na manj običajna vprašanja. Med drugim je pojasnila, da je Slovenija majhna država z ogromno vrhunskimi športniki.

"Sem velika ljubiteljica košarke, zato bom na prvo mesto postavila Luko Dončića in Gorana Dragića. Sta verjetno najbolj znana slovenska športnika na svetu. A ob tem moram izpostaviti še vsaj Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, ki sta bila lani tu v Parizu prvi in drugi na kolesarski dirki po Franciji, pa Tino Maze eno najboljših smučark na svetu. Slovenija je resda majhna država, a ima ogromno vrhunskih športnikov," je povedala nova slovenska zvezdnica na novinarski konferenci.

Tamara Zidanšek se bo z uvrstitvijo v polfinale na novi lestvici WTA povzpela med 50 najboljših igralk na svetu. Pri triindvajsetih letih kariero gradi postopoma, pravi.

"Nikoli nisem preskakovala stopničk. Kariero gradim kot hišo, počasi in zanesljivo. Nisem bila tisto čudežno dekle, ki je že pri šestnajstih letih izstopalo," je dejala Zidanškova.

In takoj je sledilo podvprašanje novinarja: Če je vaša kariera hiša, kakšno boste zgradili? "Kot Burdž Kalifa, najvišji nebotičnik na svetu," je odgovorila Konjičanka.

Zidanškova je prejela kup čestitk po enem od največjih uspehov slovenskega tenisa od 1991 dalje oziroma zmagi Mime Jaušovec prav v Parizu 1977. Na socialnih omrežjih izstopa čestitka prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, ko se je Slovenka vračala z osrednjega igrišča v Roland Garrosu.

"Vse skupaj je bilo zelo čustveno. Priznam, da so 'živčki' delali tako pred dvobojem kot v zaključku, ko se zavedaš pomena zmage. A ostala sem mirna, osredotočena na svoje naloge in v ključnih trenutkih izkoristila priložnosti," je povedala Zidanškova v pogovoru za Radio Slovenija.



Odločilna igra, kot se je na koncu izkazala, je bila trinajsta v tretjem nizu. Španka je imela tri žogice za odvzem servisa, a je Zidanškova vse tri rešila in povedla 7:6. V naslednji igri je izkoristila drugo zaključno žogo in se uvrstila v polfinale, kjer jo v četrtek čaka Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

"Tu v Parizu je odločilni tretji niz zelo specifičen, saj ni podaljšane igre kot na večini ostalih turnirjev. Igraš za življenja ali smrt. Skušaš dati vse od sebe in prikazati najboljši tenis, ki si ga sposoben. Priznati moram, da sta mi tiste dve točki res dobro uspeli in da sta bili ključni za zmago," je v pogovoru z novinarjem nacionalnega radia Luko Petričem dodala Zidanškova.

Polfinalni dvoboj jo čaka v četrtek, kar pomeni, da se bo lahko v sredo malce odpočila in pripravila na šest let starejšo tekmico, ki bo prav tako prvič v karieri igrala v polfinalu grand slama.

"Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot mentalno, pa tudi za pripravo taktike. Pavljučenkova je zelo agresivna igralka, ki stalno pritiska z obeh strani. Skušala ji bom vsiliti svoj ritem igre, jo spraviti v tek," je dodala 23-letna Zidanškova.

Medtem ko je Zidanškova na novinarski konferenci žarela od ponosa in veselja, je njena vrstnica iz Španije povedala: "To je moj najboljši rezultat v karieri, a hkrati dan, ko me poraz najbolj boli. Vedno sem sanjala o zaključnih bojih na grand slamih in danes sem bila zelo blizu temu. Velika razlika je biti v polfinalu ali igrati četrtfinale."

Paula Badosa je priznala, da jo je Slovenka nadigrala v ključnih trenutkih. "Zelo dobro je odigrala odločilne točke. Zapravila sem veliko priložnost. Tolažim se, da ni bila zadnja in da bom lahko v prihodnosti to popravila."

Značke: tenis, wta, francija

Članki iz rubrike