milena1 Svet24.si

Milena Zupančič o odnosu do umetnikov: "Tako ...

potres Svet24.si

Hrvate sredi noči vrglo s postelje, žarišče v ...

morski-zmaj, morski-pajek Svet24.si

Strah in trepet Jadrana: Zakoplje se v sediment, ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

Daniel Roesner Odkrito.si

Akcijsko snemanje v Postojnski jami

Miha Rodman 2 Njena.si

Igralec Reke ljubezni in Usodnega vina zaročen

tu
tu
0 08.06.2021 14:31:41

KRALJIIIIICAAAAAA!!!! To niso sanje, to je POLFINALE!!! Tamara Zidanšek do NEVERJETNEGA USPEHA!

Tamara Zidanšek je že z uvrstitvijo v četrtfinale drugega letošnjega turnirja za grand slam presegla pričakovanja, a je bila takoj po dvoboju prepričana, da se ne bo zadovoljila s tem dosežkom.

In v velikem slogu je držala svojo besedo! Po zmagi z 2:1 (7:5, 4:6, 8:6) v nizih je premagala Španko Paulo Badoso, sicer 35. igralko sveto in se uvrstila v polfinale Roland Garrosa!

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla le Mima Jaušovec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to prav na pariškem pesku. Poleg tega je Mima Jaušovec igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.

V polfinalu se bo Slovenka pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

Dvoboj je bolje odprla Španka, ki je Slovenki takoj dvakrat odvzela servis in povedla s 3:0, a se je Zidanškova hitro prebudila, osvojila osem od naslednjih devetih točk ter v nadaljevanju izenačila na 3:3. V naslednjih dveh igrah sta znova obe igralki izgubili igro na svoj servis, v 12. igri pa je 23-letna Zidanškova na servis nasprotnice prišla do priložnosti za osvojitev prvega niza. Prvo priložnost je Badosa ubranila, drugo pa ji ni uspelo, tako da je Zidanškova po 53 minutah igre osvojila prvi niz s 7:5.

Zidanškova je tudi na začetku drugega niza ostala zbrana, kot to počne že skozi celoten letošnji turnir, in zanesljivo osvojila prvi dve igri na svoj servis. V četrti je uspelo tudi odvzeti servis 23-letni Španki, a ji je ta že v naslednji igri vrnila in znižala zaostanek na 2:3. Tega potem ni znala nadgraditi, saj je Slovenki uspel nov odvzem servisa. Badosa se ni predala in je na servis Zidanškove prišla do tretje igre v drugem setu in potem na svoj servis do izenačenja na 4:4. V naslednji igri pa Konjičanka na svoj servis ni osvojila niti točke, neuspešna je bila tudi v naslednji igri, kar je pomenilo, da je drugi set po 36 minutah s 6:4 dobila Španka, 35. igralka sveta.

O zmagovalki je tako odločal tretji set, v katerem po pravilih Roland Garrosa ni podaljšane igre, ampak igralka za zmago potrebuje prednost odvzetega servisa. Niz je znova bolje začela Badosa, ki je povedla z 2:0, v tretji igri pa je Zidanškova po dolgem času znova osvojila igro. Potem je še je izkoristila drugo priložnosti za izenačenje na 2:2 in nato na svoj servis povedla s 3:2. Nato pa smo videli mrtev tek, v katerem sta obe igralki osvajali igre na svoj servis. Proti koncu sta bili obe igralki že vidno utrujeni.

V 13. igri se je Zidanškova na svoj servis znašla v težavah, saj je imela Španka kar tri priložnosti za odvzem servisa, a se je Slovenka rešila, povedla s 7:6, že v naslednji igri pa na servis Španke izkoristila drugo priložnost za zmago in napredovanje med najboljše štiri igralke. Slovenka je na koncu dobila 114 točk, Španka pa tri manj.

Članki iz rubrike