gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.06.2021 18:28:29

Tamara Zidanšek v polfinalu Pariza proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi

Reuters
Slovenska teniška senzacija v Parizu, 23-letna Tamara Zidanšek iz Slovenskih Konjic, se bo v polfinalu odprtega prvenstva Francije pomerila s šest let starejšo Anastazijo Pavljučenkovo iz Rusije. Slednja je v četrtfinalu po dveh urah in 33 minutah premagala Kazahstanko Eleno Ribakino iz Kazahstana s 6:7 (2), 6:2 in 9:7. Dvoboj bo v četrtek.

Anastazija Pavljučenkova, 32. igralka s svetovne računalniške lestvice, se je tako kot Zidanškova prvič v karieri uvrstila med štiri najboljše na enem od štirih največjih turnirjev. Letos je trinajstič igrala v Roland Garrosu, v četrtfinalu Pariza pa je bila le 2011. Med osmimi najboljšimi je bila trikrat tudi v Melbournu ter po enkrat v Wimbledonu in New Yorku.

Pavljučenkova, ki tako kot Zidanškova lopar drži v desni roki, je na poti do polfinala premagala Američanko Christine McHale (6:4, 6:0), Avstralko Aljo Tomljanovic (6:2, 6:3), Arino Sabalenko iz Belorusije (6:4, 2:6, 6:0), njeno rojakinjo Viktorijo Azarenko (7:5, 3:6, 6:2) ter danes Eleno Ribakino.

Medtem ko je Rusinja na dosedanjih petih dvobojih na igriščih preživela dobrih devet ur, je Zidanškova za preboj v polfinale skupno potrebovala kar 10 ur in 14 minut. V prvem krogu je šesto nosilko Bianco Andreescu iz Kanade premagala po treh urah in dvajsetih minutah igre z 9:7 v tretjem nizu. V tretjem krogu je potrebovala skoraj dve uri za zmago proti Čehinji Katerini Siniakovi (0:6, 7:6, 6:2), današnji četrtfinale proti Španki Pauli Badosi (7:5, 4:6, 8:6) pa je trajal 2:26.



Zidanškova, ki je turnir začela na 85. mestu lestvice WTA, z uvrstitvijo v polfinalu pa se bo predvidoma zavihtela do 47., je imela nekoliko lažje delo le v drugem krogu proti Američanki Madison Brengle (6:4, 6:1) in v osmini finala proti Romunki Sorani Cirstei (7:6, 6:1).

Zidanškova in Pavljučenkova se doslej na turnirjih WTA še nista srečali. Slovenka je v karieri igrala dva finala WTA - letos v Bogoti in 2019 v Nürnbergu, Rusinja pa je že dvanajstkratna zmagovalka na turneji WTA. Zadnjega je osvojila v Strasbourgu 2018.

Preostala dva četrtfinala v ženski konkurenci bosta v sredo. Najprej je na sporedu obračun Cori Gauff - Barbora Krejčikova, nato pa Maria Sakari - Iga Swiatek.

Značke: tenis, wta, francija

Članki iz rubrike