andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 08.06.2021 07:38:39

NE SMETE zamuditi! Tamara ZIDANŠEK danes lovi POLFINALE grand slama! Kdaj? S kom? Tu so podrobnosti!

Profimedia
Slovenka Tamara Zidanšek bo danes na teniškem odprtem prvenstvu Francije igrala zgodovinski prvi četrtfinalni dvoboj med posameznicami v samostojni Sloveniji. Za mesto v polfinalu se bo pomerila s Španko Paulo Badoso, sicer 35. igralko sveta. Dvoboj se bo na igrišču Philippe-Chatrier začel ob 12. uri.

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla samo Mima Jaušovec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to prav na pariškem pesku. Poleg tega je Mima Jaušovec igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.


Zidanškova, ki se je v osmino finala prebila kot najnižje postavljena igralka, na računalniški lestvici WTA je pred začetkom turnirja zasedala 85. mesto, je odlično igro pokazala že v prvem krogu, ko je izločila šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu. To je bila njena prva zmaga nad eno od igralk iz najboljše deseterice.

V drugem krogu je bila 23-letna Slovenka uspešnejša od Američanke Madison Brengle, v tretjem od Čehinje Katerine Siniakove, v osmini finala pa je bila boljša še od Romunke Sorane Cirstea.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike