Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 08.05.2020 11:42:50

RES NIMAJO SREČE! Najprej umazane igre, tudi letos pa so SLOVENCI ostali BREZ prestižnega tekmovanja!

Jurij Kodrun
Letos zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo mogoče spremljati elitne lige narodov v odbojki. Potem, ko je mednarodna federacija FIVB tekmovanje z maja sprva prestavila na september, so se odgovorni možje krovne odbojkarske organizacije danes pričakovano odločili, da VNL dokončno odpovedo.

Liga narodov, v kateri bi slovenski odbojkarji nastopili prvič in se po svetovnem prvenstvu leta 2018 prvič pomerili z vsemi najboljšimi reprezentancami sveta, je tako še eno v nizu pomembnih tekmovanj, za katera je bil usoden novi koronavirus, so sporočili s slovenske odbojkarske zveze.

"Liga narodov je globalno tekmovanje in čeprav sistem tekmovanja prinaša veliko zadovoljstva igralcem in gledalcem po vsem svetu, prav ta dobra stran VNL v času pandemije predstavlja največje tveganje. Vsekakor bi bilo neprimerno, morda celo neodgovorno, da bi izpeljali tekmovanje, če ne bi mogli zagotoviti varnosti igralcev in drugih udeležencev, oziroma VNL ne bi mogli organizirati na najvišji možni ravni," je sporočil predsednik FIVB, Ary Graca.Z FIVB so še sporočili, da so začeli pripravo na tekmovanje, ki ga bo mednarodna zveza izpeljala v prihodnjem letu.

Na Odbojkarski zvezi Slovenije so odpoved lige, ki bi jo v začetku junija gostili v Ljubljani, pričakovali. "Zveze, ki bo morale s svojimi reprezentancami v letošnji sezoni sodelovati v ligi narodov, smo bile od izbruha pandemije koronavirusa ves čas v stiku z mednarodno zvezo. Sprva smo vse zveze potrdile predlog, da ligo prestavimo, v zadnjih tednih pa je že postalo jasno, da VNL tokrat ne bomo spremljali. Vsi smo si zelo želeli, da bi Slovenija po vseh peripetijah in dokazovanju, da sodi med elito, vendarle zaigrala v družbi najboljših reprezentanc, a bomo morali na to še počakati. Glede tega res nimamo sreče, a tako je, zdravje je najpomembnejše. Verjamem, da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom," je pojasnil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca.

Značke: koronavirus, odbojka

Članki iz rubrike