sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

1_oto pestner Njena.si

Kako je Oto Pestner premagal trimestno številko ...

eroika-aromatika, eroika-2021, mihael-strniša, gašper-banovec, blaž-gantar Odkrito.si

Kdo so fantje, ki slišijo na ime Eroika ...

STA
STA
0 07.05.2020 17:53:52

Sezona motoGP bi se lahko začela v drugi polovici julija v Španiji

Instagram
Iz Španije prihajajo spodbudne novice za vse ljubitelje motociklizma. Kot je na svoji spletni strani zapisal imetnik pravic motoGP Dorna, se bo sezona svetovnega prvenstva v motoGP začela julija v Jerezu v Španiji. Če bo španska vlada prižgala zeleno luč, bosta tam kar dve dirki, prva 19. julija, druga pa 26. julija, poročajo tudi španski časniki.

Vodstvo tekmovanja, podjetje Dorna, se je danes po videopovezavi sestalo s predstavniki pokrajine Andaluzija ter mesta Jerez ter se dogovorilo, da se bo sezona začela 19. julija. V Jerezu bodo dirke tri zaporedne konce tedna, saj bo po drugi dirki motoGP 2. avgusta tam na sporedu še tekmovanje superbike, so zapisali pri športnem časniku As.

Prva dirka bo velika nagrada Španije, druga pa VN Andaluzije. "Naš dogovor bomo zdaj predali vladi Španije, ki nam mora v dogovoru z zdravstvenimi oblastmi prižgati zeleno luč za izpeljavo dogodkov. Glede na dobro epidemiološko sliko v Španiji pričakujemo pozitiven odgovor. Veseli nas, da je Dorna izbrala prav nas in da bomo lahko s skupnim trudom izpeljali varno tekmovanje za vse udeležence in spremljevalno osebje," je za As izjavil predstavnik pokrajine Andaluzija Juan Marin.

Časnik dodaja, da bodo dirke potekale brez gledalcev ter da ima Dorna že izdelane natančne zdravstvene standarde. Na dirkališču bo namesto 4000 ljudi le 1300, vsi pa bodo morali pred prihodom na prizorišče in, ko ga bodo zapustili, opraviti test za novi koronavirus.

Članki iz rubrike