vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 25. septembra

erjavec pivec Reporter.si

Komu bo uspelo prevzeti Desus: Tomaž Gantar ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

sebastian popović, daniel popović Njena.si

Sebastian in Daniel Popović: 'Gre za laži, to je...

STA
STA
0 09.06.2019 23:09:10

Zidanškovi drugič zapored turnir na Bolu

Profimedia
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je ubranila zmago na ženskem turnirju WTA-izziva na Bolu na Braču. V današnjem finalu je po dveh urah in 20 minutah igre s 7:5 in 7:5 v nizih premagala Španko Saro Sorribes Tormo.

Dvoboj je zaznamoval predvsem slab servis obeh igralk. V prvem nizu sta igralki izgubili devet iger na svoj servis, Španka je vodila že s 4:2, na koncu pa se je sreča nasmehnila 21-letni igralki iz Slovenskih Konjic, ki je zmogla preobrat in do konca dobila pet od šestih iger.

Drugi niz je obetal zmago Zidanškovi, ki je povedla s 3:1, a je Španka dobila naslednje tri igre. V tekmovanju, kateri od igralk bo uspelo dobiti igro na svoj servis, spet je prišlo do devetih "breakov", pa je bila v končnici spet bolj zbrana Slovenka. Pri vodstvu s 5:4 je Španka servirala za zmago, Zidanškova pa je dobila naslednje tri igre.V polfinalu je Zidanškova v slovenskem obračunu po hudem več kot dvournem boju in preobratu premagala mlado Kajo Juvan z 2:1 v nizih, z 2:6, 7:5, 7:5.

Sicer pa je turnir na Braču zaznamovan s slovenskimi uspehi. Leta 2000 je turnir dobila Tina Pisnik, leta 2016 pa je Polona Hercog izgubila v finalu proti Mandy Minella iz Luksemburga. Lani je Zidanškova za naslov v dveh nizih ugnala Poljakinjo Magdo Linette.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike