Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

STA
STA
0 09.06.2019 20:19:56

Horvatova druga na Kreti

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu na Kreti v teku na 400 m zasedla tretje mesto, s časom 52,70 sekunde pa je dosegla svoj najboljši izid letošnje sezone. Zmagala je Grkinja Maria Belibasaki (52,02), druga na lanskem evropskem prvenstvu.

"Vesela sem, ker sem dosegla cilj, tekla sem pod 53 sekundami, najhitreje v poletni sezoni, ter zato, ker iz tekme v tekmo izboljšujem svoje dosežke. Bilo je vroče, kar mi ustreza. Veliko lažje mi je bilo teči, kot na prejšnji tekmi diamantne lige v Stockholmu, kjer je bilo zelo mrzlo. Tam sem bila sicer druga, kar bi lahko tu v Grčiji lahko tudi ponovila. Toda bila sem na osmi progi ter kar malo sem bila izgubljena, ker nisem videla tekmic, ki so bile razvrščene za mano. Tako me je ena tekmovalka prehitela tik pred ciljem za las, a je nisem videla, da bi lahko pravočasno odgovorila na njen napad. Belibasakijeva pa me je prehitela že prej, skušala sem jo držati, s ni šlo in sem v svojem ritmu odtekla skoraj celotno tekmo," je povedala Horvatova.

Normo za svetovno prvenstvo v Dohi (51,80) bo lovila na naslednjih tekmah, prvo bo imela naslednjo soboto v Šamorinu na Slovaškem, nato pa bo v nedeljo, čez teden dni, tekmovala še na atletskem pokalu v Celju.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike