stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 09.06.2019 20:19:56

Horvatova druga na Kreti

Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je na atletskem mitingu na Kreti v teku na 400 m zasedla tretje mesto, s časom 52,70 sekunde pa je dosegla svoj najboljši izid letošnje sezone. Zmagala je Grkinja Maria Belibasaki (52,02), druga na lanskem evropskem prvenstvu.

"Vesela sem, ker sem dosegla cilj, tekla sem pod 53 sekundami, najhitreje v poletni sezoni, ter zato, ker iz tekme v tekmo izboljšujem svoje dosežke. Bilo je vroče, kar mi ustreza. Veliko lažje mi je bilo teči, kot na prejšnji tekmi diamantne lige v Stockholmu, kjer je bilo zelo mrzlo. Tam sem bila sicer druga, kar bi lahko tu v Grčiji lahko tudi ponovila. Toda bila sem na osmi progi ter kar malo sem bila izgubljena, ker nisem videla tekmic, ki so bile razvrščene za mano. Tako me je ena tekmovalka prehitela tik pred ciljem za las, a je nisem videla, da bi lahko pravočasno odgovorila na njen napad. Belibasakijeva pa me je prehitela že prej, skušala sem jo držati, s ni šlo in sem v svojem ritmu odtekla skoraj celotno tekmo," je povedala Horvatova.

Normo za svetovno prvenstvo v Dohi (51,80) bo lovila na naslednjih tekmah, prvo bo imela naslednjo soboto v Šamorinu na Slovaškem, nato pa bo v nedeljo, čez teden dni, tekmovala še na atletskem pokalu v Celju.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike