IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 24. avgusta

devica Svet24.si

Devica - resda nevsiljiva, a preveč kritična

otrok, vožnja, avto Svet24.si

8-letnik si je od mamice spet "sposodil" avto! ...

andrew Svet24.si

Dokazov o prijateljevanju s sprevržencem vse več

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

STA
STA
0 09.06.2019 19:36:18

Nejc Žnidarčič zmagal na svetovnem pokalu v Treignacu

kzs
Francoski Treignac je po 19 letih znova gostil tekmovanje najvišje ravni v spustu na divjih vodah. Slovenci so v sprinterski preizkušnji za svetovni nastopili zelo dobro. Nejc Žnidarčič je zmagal med kajakaši, Simon Oven je bil peti, mladinec Urban Novak pa 13.

Na tehnično zahtevni progi reke Vezere je največ spretnosti med kajakaši pokazal Nejc Žnidarčič, ki je v finalu sprinta na divjih vodah slavil z 81 stotinkami sekunde naskoka pred Francozom Felixom Bouvetom. Tudi tretje mesto je po zaslugi Huguesa Moreta ostalo v Franciji.

Po novi zmagi v sprintu na divjih vodah v letošnji sezoni je Nejc Žnidarčič povedal: "Bilo se je težko pripraviti na to tekmo, saj sem psihično zelo utrujen. Tekme se kar vlečejo. Naredil sem dve kar veliki napaki, ampak je proga zelo tehnična, spodnji del pa sem odpeljal zelo dobro. Vesel sem tega rezultata. Letos sem zmagal na vseh sprintih, sledi še svetovno prvenstvo. Že od evropskega prvenstva sem psihično utrujen, zato sedaj kakšna dva ali tri tedne čolna ne želim videti."Slovenski uspeh sta dopolnila Oven in Novak. Oven je namreč finalno preizkušnjo končal na petem mestu, mladinec Novak pa je bil 13. To je bil njegov prvi nastop na tekmah za svetovni pokal, v sobotni klasični preizkušnji je bil 15.

Spustaše na divjih vodah zdaj čaka premor. Mladinci in mlajši člani bodo ob koncu julija tekmovali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki, člane pa svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah čaka ob koncu septembra skupaj s slalomskim v La Seu d'Urgellu.

Članki iz rubrike