kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.06.2019 19:36:18

Nejc Žnidarčič zmagal na svetovnem pokalu v Treignacu

kzs
Francoski Treignac je po 19 letih znova gostil tekmovanje najvišje ravni v spustu na divjih vodah. Slovenci so v sprinterski preizkušnji za svetovni nastopili zelo dobro. Nejc Žnidarčič je zmagal med kajakaši, Simon Oven je bil peti, mladinec Urban Novak pa 13.

Na tehnično zahtevni progi reke Vezere je največ spretnosti med kajakaši pokazal Nejc Žnidarčič, ki je v finalu sprinta na divjih vodah slavil z 81 stotinkami sekunde naskoka pred Francozom Felixom Bouvetom. Tudi tretje mesto je po zaslugi Huguesa Moreta ostalo v Franciji.

Po novi zmagi v sprintu na divjih vodah v letošnji sezoni je Nejc Žnidarčič povedal: "Bilo se je težko pripraviti na to tekmo, saj sem psihično zelo utrujen. Tekme se kar vlečejo. Naredil sem dve kar veliki napaki, ampak je proga zelo tehnična, spodnji del pa sem odpeljal zelo dobro. Vesel sem tega rezultata. Letos sem zmagal na vseh sprintih, sledi še svetovno prvenstvo. Že od evropskega prvenstva sem psihično utrujen, zato sedaj kakšna dva ali tri tedne čolna ne želim videti."



Slovenski uspeh sta dopolnila Oven in Novak. Oven je namreč finalno preizkušnjo končal na petem mestu, mladinec Novak pa je bil 13. To je bil njegov prvi nastop na tekmah za svetovni pokal, v sobotni klasični preizkušnji je bil 15.

Spustaše na divjih vodah zdaj čaka premor. Mladinci in mlajši člani bodo ob koncu julija tekmovali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki, člane pa svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah čaka ob koncu septembra skupaj s slalomskim v La Seu d'Urgellu.

Članki iz rubrike