mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 16.03.2019 09:37:46

Po 18 mesecih znova dvoboj Federerja in Nadala

Reuters
Številka dve moškega tenisa Španec Rafael Nadal se bo v soboto zvečer v polfinalu turnirja masters v Indian Wellsu srečal s starim znancem Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je nedavno osvojil svoj stoti turnir v karieri. Nazadnje sta se teniška velikana srečala oktobra 2017, ko je Švicar Španca v finalu mastersa v Šanghaju premagal s 6:4 in 6:3.

Nadal si je mesto v polfinalu priigral po hudi borbi z Rusom Karenom Hačanovom, ki ga je premagal po dveh nizih, oba je dobil v podaljšani igri. Dvoboj je trajal dve uri in 16 minut, v drugem nizu pa je 32-letni Nadal prosil tudi za zdravniško pomoč zaradi težav z desnim kolenom.

V drugem nizu je imel Hačanov, ki je v dvoboju dosegel 17 asov, na servis Nadala priložnost za osvojitev niza, a je ni izkoristil in na koncu je še šestič izgubil proti Špancu, ki se bo v polfinalu pomeril s 37-letnim Federerjem, ki je v četrtfinalu po dveh nizih s 6:4 in 6:4 izločil Poljaka Huberta Hurkacza.

To bo 39. obračun dveh teniških velikanov, Španec ima na računa 23 zmag, Švicar, ki je dobil zadnji medsebojni dvoboj pred 18 meseci, pa 15.



"Poškodbe so del moje kariere. Vesel sem, da sem dobil četrtfinalni dvoboj in da sem dal vse od sebe. Upam, da bom pripravljen na polfinale proti svojemu največjemu rivalu, s katerim sva odigrala nekaj odličnih dvobojev. Odlično bi bilo, če bi bil stoodstotno pripravljen za to tekmo," je po četrtfinalu dejal Nadal.

"To bo nekaj posebnega, mogoče bolj za navijače kot zame. Je pa vedno veliko energije in napetosti, ko se pomeriva, odigrala sva nekaj neverjetnih dvobojev in vedno je super igrati proti Rafi," pa pred polfinalom pravi Švicar, trenutno četrti igralec sveta.

V drugem polfinalnem obračunu bo Avstrijec Dominic Thiem prekrižal lopar s Kanadčanom Milošem Raonićem.

Članki iz rubrike