ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.03.2019 21:25:18

V Beogradu dve slovenski zmagi

Slovenski plavalci ta konec tedna nastopajo na odprtem prvenstvu Srbije v Beogradu. Uvodni dan sta v konkurenci tekmovalcev iz 11 držav za zmagi poskrbeli Tjaša Oder na 400 m prosto in Neža Klančar na 50 m prosto.

Ravenčanka Odrova (4:13,68) je že v prvi disciplini dneva poskrbela za dramatičen razplet, saj je dvoboj s srbsko reprezentantko Anjo Črevar dobila šele v finišu, tekmica pa je bila na zadnjem obratu še spredaj. Boj za odličja je z izjemnim sprintom začinila še Mariborčanka Katja Fain, ki pa je za drugim mestom na koncu zaostala pol sekunde in bila tretja.

Plavalka Olimpije Klančarjeva je s 25,87 za sedem stotink sekunde dobila dvoboj s Turkinjo Selen Ozbilen na 50 m prosto, delček sekunde pa sta bili za stopničke prepočasni Katja Fain in Janja Šegel na četrtem in petem mestu. Že pred tem je bila Klančarjeva tudi srebrna na 100 m delfin.


Na stopničke se je z drugim mestom na 200 m hrbtno zavihtela tudi mlada Ravenčanka Janja Jamšek. Tina Čelik iz Triglava je na 200 m prsno zasedla četrto mesto.

"Sem smo prišli neposredno s priprav v Južnoafriški republiki in vsem se pozna utrujenost po dolgi poti in napornih treningih, saj smo še zadnji dan pred odhodom v Evropo delali na polno. Izidi so zato v skladu s pričakovanji," je po petkovih nastopih za STA povedal selektor reprezentanc Gorazd Podržavnik, ki boljše dosežke pričakuje aprila, delno pa že prihodnji teden, ko bo reprezentanca nastopila na četveroboju v Zagrebu.

Žal tokrat na tekmi manjka mladi Ravenčan Matija Može, ki je neposredno po pripravah zbolel, selektorja pa prav tako zanima, kako je pripravljen Peter John Stevens, ki se bo v soboto in nedeljo v srbski prestolnici predstavil na 50 in 100 m prsno.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike