Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.03.2019 21:35:01

Ljubljančani v finalu srednjeevropske lige

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Pliberku premagali slovenske tekmece iz Kamnika Calcit Volley s 3:0 (23, 17, 18). V finalu se bodo Ljubljančani v soboto ob 19.30 pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med domačo ekipo Posojilnica Dob in Waldviertlom.

* Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Tillmann (Madžarska), Schimpl (Slovaška).
* ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 14, Okroglič 7, Mantha, Vilimanović 2, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Polujan 4.
* Calcit Volley: Hribar, Golob, Jereb, Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 7, Štalekar 8, Kvas, Lakner 8, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Ivković, Lazar.

V lanski sezoni so Kamničani v polfinalu srednjeevropske presenetili Ljubljančane in se uvrstili v finale, v katerem so nato morali priznati premoč Posojilnici Dob. Tokrat so v boju z istim tekmecem obstali v polfinalu, ljubljanska ekipa pa je na ta način naredila prvi korak k enemu od ciljev sezone, osvojitvi tega tekmovanja.

Najbolj izenačen je bil uvodni niz, a so imeli ves čas prednost ljubljanski odbojkarji. Po servisu Uroša Pavlovića, ki je dosegel tudi as, ter po bloku Matica Videčnika, ko so Kamničanom pobegnili za pet točk (9:4). Z asom Primoža Vidmarja so se jim kamniški odbojkarji približali na dve točki zaostanka (11:13), po napaki ACH Volleyja pa sta bili ekipi na 17. točki skupaj. Pred vstopom v končnico pa so aktualni državni prvaki spet prišli do treh točk prednosti (21:18), v napeti končnici pa je Jan Pokeršnik izkoristil drugo zaključno žogo.



V drugem nizu so Kamničani aktualnim državnim prvakom sledili le v uvodu niza, toda po izidu 5:5 so z bloki - kar tri je dosegel Uroš Pavlović - Ljubljančani prišli do osmih točk prednosti (14:6), dokončno pa je usodo kamniške ekipe zapečatil Jure Okroglič, saj je ACH Volley povedel že z neulovljivih 20:9.

Tudi v tretjem nizu so imeli kamniški odbojkarji težave z učinkovitostjo v napadu, kjer niso imeli dovolj razpoloženih igralcev, tako da so si na servis Jureta Okrogliča Ljubljančani priigrali šest točk prednosti (10:4). Tekmeci so se jim še približali, Saša Štalekar je poskrbel za znižanje na 12:13, a preobrata ni bilo. Po dveh asih Petra Đirlića je bilo hitro 18:13 za ACH Volley, visoke prednosti pa ljubljanska ekipa ni več izpustila iz rok in je zasluženo prišla do zmage.

Naslov v ligi branijo odbojkarji Posojilnice Doba, ki so že drugič zaporedoma organizatorji zaključnega turnirja, v drugem polfinalu pa se bodo pomerili z avstrijskim predstavnikom Waldviertlom.

V soboto bo tekma med poražencema polfinalnih dvobojev ob 17. uri, finale pa ob 19.30.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike