Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.01.2019 07:51:37

Kvitova prva finalistka OP Avstralije

Čehinja Petra Kvitova je prva finalistka odprtega prvenstva Avstralije, potem ko je v dveh nizih s 7:6 (2) in 6:0 premagala nepostavljeno Američanko Danielle Collins, presenečenje tega turnirja. To bo prvi finale za Čehinjo na grand slamu po Wimbledonu 2014. Druga finalistka je Naomi Osaka.

Enaindvajsetletna Japonka, ki je v drugem krogu turnirja premagala Slovenko Tamaro Zidanšek, se je polfinala lotila izjemno napadalno. V malo manj kot dveh urah dvoboja je dosegla kar 56 "winnerjev" ob le 30 neizsiljenih napakah.

Po gladko dobljenem prvem nizu, ko je Pliškovi odvzela servis v tretji in sedmi igri, je nato od visokorasle Čehinje v drugem doživela večji odpor, storila pa tudi nekoliko več neizsiljenih napak, predvsem pa je v igrišče spravila manj prvih začetnih udarcev.

Tudi v tretjem njen začetni udarec ni bil tako zanesljiv kot v prvem nizu, a ji je uspelo Čehinji ubraniti vse štiri točke za odvzem servisa, sama pa je izkoristila prvo priložnost v tretji igri in nato vodstvo obdržala do konca.

"Pričakovala sem trd boj proti Karolini in sem si rekla, da se bom morala osredotočiti v tretjem nizu," je po zmagi dejala četrta igralka sveta. Pri tem je ocenila, da so ji izkušnje z igranjem v finalu odprtega prvenstva ZDA prišle zelo prav: "Te izkušnje naredijo vse lažje, čeprav sem na drugih servisih še vedno bila prestrašena."

Dejstvo, da so se organizatorji odločili zaradi vročine zapreti streho ji ni bila najbolj po godu. "Rada imam vročino, zato bi raje videla, da bi bila streha odprta," je dejala, na vprašanje o tem, kako se bo pripravila na finale, pa dejala: "Zdaj grem spat."

V svojem drugem finalu grand slama se bo pomerila proti 28-letni Kvitovi, zmagovalki Wimbledona leta 2011 in 2014, ki je pred tem s 7:6 (2) in 6:0 premagala nepostavljeno Američanko Danielle Collins.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike