kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.10.2018 17:35:28

VRHUNSKO! Mlada Kaja dvakrat najboljša na svetu! (video)

Teniška igralka Kaja Juvan si je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu priigrala še zlato kolajno med posameznicami. V finalu je s 7:5 in 6:4 po dobri uri in pol igre premagala Francozinjo Claro Burel.

Na enem osrednjih dogodkov iger, na centralnem stadionu teniškega centra v Buenos Airesu si je finale ogledala tudi nekdanja legendarna argentinska igralka Gabriela Sabatini, je morala Juvanova skozi dva kritična trenutka.
V prvem nizu je tekmici tudi z lastnimi napakami dopustila, da je povedla s 4:1, a se je slovenska reprezentantka uspela zbrati in obrniti potek srečanja.


V drugem pa si je Juvanova pri zadnji točki, s katero je Francozinja zaostanek znižala na 4:3, zvila gleženj. Po zdravniškem posegu in utrditvi gležnja s povojem pa je zbrala dovolj energije, da je osvojila še obe potrebni igri, s katerima je zlatu v dvojicah s Poljakinjo Igo Swiatek dodala še posamično zlato.

Kajtar Toni Vodišek je odlično odjadral regato za medalje in po drugem mestu napredoval na drugo mesto, ki si ga je razdelil s Christianom Tiom s Filipinov. Zmagal je Deury Corniel iz Dominikanske republike, ki je bil najhitrejši tudi v zadnji preizkušnji.

Značke: olimpizem, tenis

Članki iz rubrike