Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.10.2018 14:22:19

Đoković z novim naslovom masters še korak bližje vrhu

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v nedeljskem finalu turnirja ATP v Šanghaju gladko, s 6:3 in 6:4, premagal Hrvata Borno Ćorića. Z 32. osvojenim naslovom na turnirjih serije masters in četrtemu v Šanghaju v karieri je 31-letni Srb vse bližje ponovni osvojitvi vrha moškega tenisa.

Đoković je znova dokazal, da je v vrhunski formi, saj je na dvoboju proti na Kitajskem izjemno razpoloženem Ćoriću hitro prišel do vodstva s 4:2 v prvem nizu.

V drugem nizu je takoj odvzel servis nasprotniku, ki pa se kljub temu ni bil pripravljen predati. Do zaključka niza je tako mladi Hrvat držal svoj servis, v zadnji igri iskal svojo priložnost, Đokoviću ubranil tudi tri žogice za zmago, a nato po uri in 36 minut vendarle klonil.

Z zmago bo Đoković, ki je edini igralec v zgodovini z osvojenimi naslovi na vseh devetih turnirjih serije masters, v ponedeljek prehitel Švicarja Rogerja Federerja na drugem mestu lestvice ATP. Pred njim tako ostaja samo Španec Rafael Nadal.

Na začetku leta je Srb po poškodbi komolca sicer sprva kazal nestanovitno igro, a se je v zadnjem času vrnil na najvišjo raven. To je potrdil tudi z osvojenima naslovoma v Wimbledonu in na odprtem prvenstvu ZDA, v zadnjih tednih pa je nanizal 18 zaporednih zmag.

Zadnji štirje meseci so bili "fantastični" in "izvrstni", je ocenil po današnji zmagi. "Uživam v vsakem trenutku ... ne bi si mogel želeti boljšega scenarija."



Enaindvajsetletni Ćorić se bo po uvrstitvi v finale prvič prebil med najboljših 15 na svetu. Po porazu je dejal, da se ne more pritoževati, saj je izgubil "proti enemu najboljših igralcev v zgodovini tenisa".

"Bil je veliko boljši igralec na igrišču. Jaz nisem bil slab, dobro sem igral, a on je bil boljši," je dejal Hrvat.


* Izid:
Šanghaj, masters ATP (9,22 milijona dolarjev):
- finale:
Novak Đoković (Srb/2) - Borna Ćorić (Hrv/13) 6:3, 6:4.

Značke: tenis, atp, turnir

Članki iz rubrike