Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
13.08.2015 12:08:29
Deli članek:

Murray se že veseli domačih obračunov

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray bo nastopil v reprezentanci Velike Britanije v polfinalu Davisovega pokala proti Avstraliji, tekma pa bo v njegovi domači Škotski med 18. in 20. septembrom.

"Veselim se tekme v Glasgowu, kjer je tudi izjemno vzdušje, gledalci so neverjetni. Vedno je izjemno lepo, ko igram pred svojim domačim občinstvom in pričakujem uspešen razplet," je izjavil Murray pred dvobojem v Emirates Areni v Glasgowu, ki so jo odprli leta 2012 in za tenis sprejme 8200 navijačev.

Na tem prizorišču so Britanci marca letos v prvem krogu izločili ZDA. Tretji igralec sveta Murray je v Davisovem pokalu doslej zabeležil 21 zmag in ima le dva poraza.

Avstralija je Davisov pokal osvojila 28-krat, Velika Britanija pa po letu 1978 ni igrala v finalu in je nazadnje davnega leta 1936 osvojila zadnjo moštveno lovoriko. Od leta 1900, ko je prvi naslov osvojila reprezentanca ZDA, je 14 držav osvojilo Davisov pokal, nazadnje lani na gostovanju v Lillu Švica, ki je zmagala s 3:1, odločilno zadnjo točko je dosegel Roger Federer. Eden najboljših igralcev vseh časov je s tem osvojil še zadnjo lovoriko, ki dotlej ni bila v njegovi lasti.

V drugem polfinalu letošnjega Davisovega pokala se bosta v Bruslju pomerili gostiteljica Belgija in Argentina.