Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
13.08.2015 09:27:58
Deli članek:

Po neuspešni grški avanturi zdaj na Češko

Arsen Perić

Slovenski odbojkar Jan Planinc, ki je bil tudi na širšem seznamu selektorja slovenske moške reprezentance Andrea Gianija, bo svojo kariero nadaljeval v češki ekipi VK Karlovarsko. Zanjo je podpisal enoletno pogodbo

Za Planinca bo klub iz Karlovih Vary drugi tuji v njegovi karieri. Lani je 25-letni odbojkar, ki je kariero začel v Framu, nadaljeval pa v Triglavu iz Kranja, Calcit Volleyballu in Mariboru, igral za grško Foiniko Syros.

"Dogovorili smo se za enoletno pogodbo, cilji kluba pa so, da bi najmanj ponovili lanski uspeh, ko je svojo prvo prvoligaško sezono končal na tretjem mestu. Igrali bomo tudi v pokalu CEV, vendar nismo imeli ravno sreče pri žrebu, saj bomo v prvem krogu igrali proti Perugii," je ob uradnem podpisu pogodbe dejal 192 cm visoki sprejemalec, ki je za slovensko reprezentanco leta 2011 igral na evropskem prvenstvu v Avstriji, ko je ta z devetim mestom dosegla do zdaj svojo najboljšo uvrstitev.

Za VK Karlovarsko, njegov predsednik je Jakub Novotny, nekdanji češki reprezentant, je v minuli sezoni igral tudi Matej Mihajlović, nekdanji korektor Maribora, ki pa ne bo več ostal v klubu.