Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 08.11.2019 13:46:00

Znani četrtfinalisti prvenstva v curlingu

V Dvorani Zalog je bil odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva (DUP) v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Po skupinskem delu smo dobili 8 najboljših ekip, ki se bodo v ponedeljek, 11. 11. 2019 v izločilnih bojih pomerili za medalja. Na Primorskem in v Ljubljani so se začele univerzitetna ligaška tekmovanja v odbojki, košarki in futsalu.

Prijavljene ekipe v curlingu so bile razdeljene v tri skupine po 4 ekipe, ki so se pomerile vsaka proti vsaki.

sponzorji-za-ekipo_clanice_SUSA

DUP v curling, 1. del
V četrtfinale sta se uvrstili najboljši dve ekipi iz vsake skupine in še dva najboljši tretjeuvrščeni ekipi.

Največ znanja je v prvem delu pokazala ekipa Curl, ki je zmagala na vseh treh obračunih. Na 2. mesto v skupinskem delu so se zavihteli Team Erazmus, tretji pa so bili GMČ team. V četrtfinale so se uvrstili še: L-EDTA, Autsiderji, The Stoners, Cigle in GEO Grizzlies.

Po odigranem skupinskem delu je predstavnik ekipe The Stoners Matija Primec, študent Medicinske fakultete, UM, povedal: »Ekipa The Stoners, ki zastopa Univerzo v Mariboru, je letos še šesto leto prisotna na državnem univerzitetnem prvenstvu v curlingu. Tokrat se počutimo zares dobro, saj nas je na poti iz Maribora v Ljubljano »doletela« inspiracija. Ta se odraža v naših dobri predstavah na ledu. Osvojili smo dve zmagi. Sicer sta bili obe tekmi precej tesni in v obeh je odločil zadnji kamen. Pred začetkom dogodka smo si želeli uvrstitev v drugi teden tekmovanja, a sedaj, ko smo odigrali nekaj dobrih dvobojev, so naši cilji postavljeni še višji.«

S predstavami ekipe L-EDTA je bila zadovoljna tudi kapetanka Kristina Pavovec, študentka Biotehniške fakultete, UL, ki je po prvem delu tekmovanja povedala: »Igramo precej dobro. Sicer tega tekmovanja nismo vzeli preveč tekmovalno, ampak kot dober trening, na katerem spoznaš nove ljudi in spremljaš kako se nekateri navdušujejo nad curlingom. Na tem tekmovanju je nekaj igralcev, ki obvladajo curling in nekaj povsem novih obrazov. Proti slednjim je včasih celo težje igrati kot proti tistim, ki že imajo osvojeno osnovo igre. Novincem se kakšen met posreči in tako moramo mi, ki se že več let ukvarjamo s curlingom, nekoliko spremeniti taktiko.«

V ponedeljek, 11. 11. 2019 bodo na vrsti izločilni boji in dvoboji za končno razvrstitev od 1. do 8. mesta. Najprej bodo na sporedu četrtfinalni obračuni, ki se bodo začeli ob 19. uri. Dvoboji bodo trajali 45 minut ter zaključek igrane igre. Poleg polfinalnih tekem in finala bomo izvedli tudi tekme za razvrstitev od 3. do 8. mesta.

Četrtfinalni pari:
Curl (UL) – GEO Grizzlies (UL)
Team Erazmus (UL) – Cigle (UL)
GMČ team (UL) – L-EDTA (UL)
The Stoners (UM) – Autsiderji (UL)
Od 9. do 12. mesta so se uvrstili: Sabljaška banda, Ninja Kornače, 5€ in Domžale Tigers.

Spalding univerzitetna košarkarska liga
Otvoritveno srečanje je postreglo s prevlado študentov Biotehniške fakultete. Do sredine prve četrtine so bili študenti Zdravstvene fakultete enakovreden nasprotnik, v nadaljevanju srečanja pa so si do polčasa študenti BF priigrali 28 točk naskoka in prišli do prepričljive zmage. Srečanje med študenti Fakultete za elektrotehniko (FE) in Pedagoške fakultete (PeF) je postreglo z lepo in dinamično igro. Študenti FE, kot se je na koncu izkazalo, so si odločilno prednost priigrali v prvem delu igre, ki so jo dobili z 21 točkami prednosti. V drugem delu igre so le nadzirali svojo prednost in zanesljivo zmagali s 57:45.

V skupini B sta se najprej pomerili Pravna fakulteta in Fakulteta za matematiko in fiziko. Tekma je bila izenačena, a s polno napak od začetka do konca. Večino srečanja so bili v vodstvu študenti FMF, ki so si sredi srečanja že priborili dvoštevilčno prednost, a so se »Pravniki« večkrat vrnili. Kljub temu jim je na koncu zmanjkalo časa in študenti FMF so zasluženo slavili z 38:33.

Na obračunu med Fakulteto za šport in Filozofsko fakulteto so pred srečanjem »Difovci« veljali za favorite. Vendar so se jim »Filozofi« izjemno dobro upirali. Po nekoliko boljšem 1. polčasu so si študenti FŠ priigrali 9 točk naskoka. Tretja četrtina je bila spet izjemno napeta in izenačena, v začetku zadnje četrtine pa so si »Difovci« z nekaj meti od daleč in hitrimi protinapadi zagotovili visoko prednost in na koncu zmagali s 64:47.

Skupina A (moški):
PeF - FE 45:57
BF - ZF 85:47

Skupina B (moški):
PF – FMF 33:38
FŠ – FF 64:47

Uhlsport univerzitetna futsal liga
Tudi v futsalu se je začela nova sezona Uhlsport UFL. Po prikazanem v prvem krogu skupine A, lahko pričakujemo zelo izenačeno skupino, kjer bo veliko težkih tekem in hud boj za prva štiri mesta, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Sezono so odlično začeli študenti Ekonomske fakulteta, ki so v derbiju kroga tesno premagali ekipo Fakultete za upravo. Prvi zmagi so vpisali tudi igralci Zdravstvene fakultete, ki so se dodobra namučili proti letos čvrsti Medicinski fakulteti. Študenti Fakultete za šport so suvereno premagali ekipo Filozofske fakultete. Ekipa Pravne fakultete je visoko zmagala proti študentom Pedagoške fakultete, za katere bo to očitno zelo dolga in težka sezona. S tem so si študenti PF dvignili moralo pred naslednjimi težjimi obračuni. Novinka v ligi, Teološka fakulteta pa je po odličnem začetku, ko so kar dvakrat vodili, v nadaljevanju popustila in visoko izgubila proti FRI.

SKUPINA A, 1. krog
ZF – MF 2:0 (0:0)
FŠ – FF 3:0 (2:0)
PeF -PF 1:8 (0:2)
EF (podiplomski) - FU 2:1 (2:1)
FRI - TF 9:2 (3:2)

VBequip univerzitetna odbojkarska liga, 1. krog
Skupina A (M):
MF – EF 0:2 (9:25, 12:25)
Skupina B (M):
FS – PeF 2:0 (25:16, 25:10)
Skupina A (Ž):
PeF- FFA 0:2 (16:25, 23:25)
FŠ - BF 2:0 (25:20, 25:20)

Univerzitetna liga M JOB
Tudi na Primorskem se je pričela Univerzitetna liga M JOB. Prvi so začeli odbojkarji v mešanih ekipah. Uvodna tekma je bila odigrala med Pedagoško fakulteto (PEF) in Fakulteto za turistične študije (FTŠ). Tekmo sta ekipi začeli enakopravno, vendar se je tehtnica kmalu prevesila v prid ekipe PEF, ki je z odločnimi napadi in obrambo nadigrala ekipo FTŠ in prišli na 7 točk prednosti. Ekipa FTŠ se je približala na vsega točko zaostanka, a ekipa PEF se ni dala in ponovno povedla ter zmagovalno zaključila niz s 25:21. Drugi niz je veliko bolj prepričljivo začela ekipa FTŠ, a so se študenti PEF precej hitro prebili v vodstvo s 15:9. Zaradi prevelikih nihanj v igri FTŠ je ekipe PEF tudi drugi niz zaključila s 25:21 in si tako priborila prvo zmago na letošnji Univerzitetni odbojkarski ligi M JOB.

Po tekmi je Mance Rotar, študentka PEF, povedala: »Prve tekme v ligi, v novem študijskem letu smo se zelo veselili. Kljub rahlim padcem koncentracije med nizoma sem ponosna na ekipo, s katero smo si s skupnimi močmi priborili zmago.«

Lina Zajc, članica ekipe FTŠ pa je povedala: »Prva tekma je za nami, kljub slabemu začetku smo se nekako vrnili, žal pa ni bilo dovolj za zmago. Vseeno smo ponosno odkorakali z igrišča in smo toliko bolj odločeni, da nam naslednjič zmaga ne uide. Seveda pa čestitke nasprotnikom za dobro igro.«

Sledila je tekma med Fakulteto za pomorstvo in promet (FPP) ter Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Druga tekma je bila precej bolj izenačena. Sredi 1. niza je bilo 15:15, točko po točko pa sta obe ekipi prišli do rezultata 24:24. Ekipa FAMNIT je bila ob koncu bolj zbrana in je dobila 1. niz s 26:24. Drugi niz je odločno in brez napak začela ekipa FPP, a so jih pri rezultatu 12:11 igralci FAMNIT skoraj ujeli. Toda do konca 2. niza niso popuščali in ga dobili s 25:18. Tretji niz je ekipa FAMNIT pokazala drugačno, boljšo igro, kar se jim je obrestovalo, saj so v začetku niza prišli do šest točk prednosti. Ekipa FPP je delala preveč napak in tako je FAMNIT dobil 3. niz s 15:4.

Jaka Rupnik, študent FPP je po tekmi povedal: »Pokazali smo odlično igro, vendar se je pokazala neuigranost ekipe, ki je žal na koncu prevesila tehtnico na stran FAMNIT. Z malo treninga in prihajajočo okrepitvijo menim, da smo lahko letos favoriti za naslov.«

Prihodnji ponedeljek, 11. 11. 2019, bodo na Univerzitetni ligi M JOB nastopile ekipe v futsalu.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN. 

Galerija
Značke: študenti, šport

Članki iz rubrike