favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.11.2019 14:53:22

Avstralija in Francija v boj za zadnji pokal Fed

Reuters
Avstralija in Francija bosta ta konec tedna odigrali zadnji finale pokala Fed po starem sistemu. Najbolj razširjeno ekipno teniško tekmovanje za ženske na svetu bo namreč naslednje leto po vzoru Davisovega pokala za moške doživelo korenito spremembo; za naslov se bo dvanajst ekip en teden merilo v Budimpešti.

Avstralke s prvo igralko sveta Ashleigh Barty bodo imele priložnost, da po 45 letih osvojijo pokal Fed. Do tedaj so bile uspešne kar sedemkrat, od leta 1974 in časov Evonne Goolagong pa se niso več zavihtele na vrh.

Na drugi strani bodo imele trikratne prvakinje pokala Fed Francozinje, ki so zavoljo nižjih uvrstitev na lestvici WTA v podrejeni vlogi. Njihova prva igralka je Kristina Mladenovic, 40. igralka sveta, ekipo pa sestavljajo še Caroline Garcia (45.), Alize Cornet (60.), Fiona Ferro (63.) in Pauline Parmentier (122.).

Francozinje so le enkrat v zgodovini premagale Avstralijo v pokalu Fed, a to prav na zadnjem dvoboju. Ta zmaga ima sicer letnico 2000, ko je bila v postavi Avstralije tudi Alicia Molik, zdajšnja kapetanka domačink.



Avstralija, ki je v finalu nazadnje igrala 1993, vse upanje polaga na pleča Ashleigh Barty, ta želi sanjsko sezono končati v velikem slogu. Potem ko je letos osvojila svoj prvi grand slam, odprto prvenstvo Francije, in ob koncu sezone, ki jo bo končala na prvem mestu, zmagala še na zaključnem turnirju z rekordno denarno nagrado  4,3 milijona evrov, bi bil naslov v pokalu Fed češnja na vrhu torte.

"Tega tedna se veselim že od začetka sezone. Končati leto v dresu z državnim grbom in imeti možnost osvojiti zgodovinski naslov je nekaj zelo posebnega. Vsa dekleta smo željna lovorike, zato bomo naredila vse, da v nedeljo dvignemo pokal," je dejala Bartyjeva.

Poleg nje bodo barve Avstralije zastopale Ajla Tomljanovic (51.), Samantha Stosur (96.), Astra Sharma (108.) in Priscilla Hon (126.).

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike