horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 15. novembra

dusica-cicigoj Dobra karma

Osebna izpoved: "Dušila sem se v napadih panike!«

cisterna, viadukt malence Svet24.si

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je ...

avstrijska vojska, vojaški pes Svet24.si

Pri pesjakih v vojašnici našli truplo vojaka, ...

Ženska angel varuh Dobra karma

Bistvena razlika med angeli in nadangeli je v ...

Darja Gajšek Njena.si

Objokana Darja Gajšek

bratje klobasa Njena.si

To je starejši brat dvojčkov Klobasa

STA
STA
0 06.11.2019 16:29:37

GROZLJIVO! Bila je olimpijska PRVAKINJA, potem pa so ji rekli: Še en UDAREC in lahko – OSLEPIŠ!

vszi
Britanka Nicole Adams je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 kot prva boksarka osvojila zlato odličje, uspeh pa ponovila štiri leta pozneje v Riu. Leta 2017 je postala profesionalna boksarka, zdaj pa se je pri 37 letih odločila, da konča športno pot, saj jo skrbi, da bi drugače izgubila vid.

"Dejali so mi, da bi kakršenkoli nadaljnji udarec v oko verjetno lahko nepopravljivo ogrozil moj vid in celo povzročil, da bi ga za stalno izgubila," je povedala Adamsova, ki je tudi svetovna prvakinja v mušji kategoriji po verziji WBO.

Za Yorkshire Evening Post je dodala še: "Neizmerno sem ponosna, da sem zastopala našo državo na olimpijskih igrah in osvojila dve zlati medalji ter osvojila pas za zmago po verziji WBO. Uresničila sem svoje sanje, a vse to je na mojem telesu pustilo posledice."


Zadnjič je bila Britanka v ringu 20. septembra, ko je po petih zmagah med profesionalkami prišla do prvega remija, kot amaterka pa je zmagala na vseh večjih tekmovanjih, tudi na prvih olimpijskih igrah, na katerih so se boksarke lahko potegovale za odličja. V Londonu in Riu so se boksarke borile v treh kategorijah, v Tokiu prihodnje leto pa se bodo v petih.

Značke: boks, olimpizem

Članki iz rubrike