Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 03.11.2019 12:47:06

Med študenti najbolj »IN« futsal, odbojka in košarka

Futsal je med najbolj priljubljenimi športi v Mariboru
Nejc Vehovec
Danes se začenjajo nekatera ligaška tekmovanja, ki jih bodo v študijskem letu 2019/20 izvajale članice Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) v univerzitetnih središčih v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem. Še vedno je med študenti največ zanimanja za futsal, košarko, košarko 3x3 in odbojko. V Ljubljani pripravljajo novost, saj bodo premierno startali z univerzitetno gaming ligo prvakov. Poleg ligaških tekmovanj univerzitetne športne zveze ponujajo veliko rekreativnih programov ter enodnevnih prireditev, kot so: Run4motion, ZZrolano mesto, Čista10ka … UŠZP pa vabi vse prostovoljce, da se pridružijo projektu svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu, ki bo v Kopru od 24. do 28. junija 2020.

V letošnji sezoni 2019/20 bo Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL) organizirala 4 ligaška tekmovanja. Najštevilčnejša udeležba bo v Uhlsport univerzitetni ligi v dvoranskem nogometu - futsalu, kjer se je v moški kategoriji prijavilo 20 ekip. S futsal ligo, ki se bo odvijala v športnem centru Baza, v Ljubljani začnejo v sredo, 6. 11. 2019, ob 21. uri. Naslov prvaka branijo študenti Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_clanice

Drugo tekmovanje, ki ga organizirajo, je Spalding univerzitetna liga v košarki. Košarkarska liga bo potekala v dvorani Srednje zdravstvene šole v Ljubljani, z začetkom danes, 4. 11. 2019, ob 18. uri. Prijavilo se je 18 moških ekip in 6 ženskih. Naslov pri puncah branijo študentke Medicinske fakultete, medtem ko so bili med študenti lani najboljši košarkarji Fakultete za upravo.

Tretje tekmovanje je M&M's univerzitetna odbojkarska liga, ki bo potekala ob četrtkih v športni dvorani Edvarda Peperke med 19. in 22. uro. V novi sezoni bomo spremljali po 12 ekip v moški in ženski kategoriji. Lanski naslov prvakov branita Fakulteta za šport v ženski in Ekonomska fakulteta v moški kategoriji. V vseh treh omenjenih ligaških tekmovanjih so ekipe razdeljene v skupine, v katere so bile izžrebane v ponedeljek, 28. 10. 2019, na Študentskem kampusu, kjer so bili prisotni vsi kapetani oz. predstavniki ekip.

Novost v letošnji sezoni bo GAMING univerzitetna liga prvakov Univerze v Ljubljani, ki jo ŠZUL organizira skupaj z Nogometno hišo zabave. Ligaško tekmovanje bo potekalo v igranju računalniške igrice Fifa20. Tekmovanje bo potekalo v Nogometni hiši zabave ob torkih med 18. in 24. uro. POZOR, prijave zbirajo le do danes, 4. 11. 2019, do 22. ure.

Univerzitetna športna zveza Maribor
Univerzitetna športna zveza Maribor bo ponovno poskrbela za športno vzdušje in rekreacijo mariborskih študentov, saj so se proti koncu oktobra odprle prijave za tri različne študentske športne lige, ki se bodo izvajale v Športni dvorani na Vrbanski. V letošnjih, že tradicionalnih ligah, se bodo študenti lahko pomerili v futsalu in košarki 3x3, ki se bosta predvidoma pričeli 11. 11. 2019,ter odbojkarski ligi mešanih ekip, ki se bo začela v mesecu februarju prihodnje leto. Pred kratkim odprto prijavno obdobje se izkazuje za obetavno in organizatorji upajo, da se bodo mesta hitro napolnila. Prijavno obdobje za športno ligo košarke 3x3 in futsal se izteče v nedeljo, 10. 11. 2019, za odbojko pa 9. 2. 2020.

Turnirji bodo trajali od novembra do marca oz. aprila, ko se bodo organizatorji Zdrave Zabave že vestno pripravljali na njihov naslednji večji projekt, polmaraton - Run4Motion, ki bo tudi letos v zadnji polovici meseca maja, natančneje 31. 5. 2020. Poleg tekaških navdušencev bodo že sedemnajsto leto zapored navdušili tudi uporabnike rolerjev, koles in drugih koleščkov s tradicionalnim ZZrolanim mestom, ki bo v letošnji sezoni v nedeljo, 21. 6. 2020.

ŠZUL_naslovna

Poskrbljeno bo tudi za vse, ki radi igrajo, tekmujejo in se družijo v raznih družabnih športih in morda manj znanih tekmovanjih, ki bodo potekala čez vso leto kot turnirji Univerzitetnega mesta Maribor. Tekmovanja bodo potekala od decembra 2019 do junija 2020, kjer bo vsak lahko našel nekaj zase. Na raznih lokacijah se bodo izvedli turnirji tenisa, biljarda, poker turnir, odbojka na mivki, footgolf, šah, košarka in še mnogo več.

Univerzitetna športna zveza Primorske
Univerzitetna športna zveza Primorske danes začenja s študentskimi ligaškimi tekmovanji za sezono 2019/20, z univerzitetno ligo M Job 2019/20. Študentska ligaška tekmovanja, se bodo tudi letos odvijala vsak ponedeljek od 20:00 do 23:00 ure, v Športni dvorani STŠ v Kopru in bodo trajal od novembra 2019 pa vse do aprila 2020, ko bodo po velikem finalu univerzitetne lige M Job, znane fakultete, nosilke zlatih, srebrnih in bronastih medalj.

Ekipe vseh fakultet na Univerzi na Primorskem ter izjemoma tudi Fakulteta za pomorstvo in promet (UL) se bodo med seboj v novi sezoni pomerili tudi v odbojki, košarki in futsalu. Prijave so še odprte, vendar kot vsako leto, pričakujejo tako moške, kot tudi ženske ekipe v odbojki ter moške ekipe v futsalu in košarki. Najboljše štiri ekipe prvega dela tekmovanja se bodo uvrstile na zaključni turnir - Final four, kjer se bodo nato pomerile za naslov univerzitetnega prvaka Univerze na Primorskem. Poleg študentov, ki se tekmovanj udeležujejo aktivno, organizatorji vabijo tudi vse športne navdušence, da navijajo za svoje fakultete. Se vidimo v ponedeljek 4. 11. 2019!

Poleg univerzitetne lige ima Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) pred vrati še nekaj zanimivih športno-zabavnih prireditev. V novembru in decembru bo nadaljevala z jesenskim delom turnirjev v košarki 3x3 (20. 11. 2019 v Izoli in 18. 12. 2019 v Portorožu). Prav tako bodo v novembru, na Dan boja proti nasilju nad ženskami, pripravili delavnico samoobrambe, kjer so bodo naučili nekaj koristnih prijemov za lastno varnost (25. 11. 2019 v Kopru). V decembru se bodo zabavali v zimski idili in drsali na ledu (4. 12. 2019 v Kopru), v januarju pa se bo med izpitnim obdobjem sprostilno z delavnico joge (29. 1. 2019).

V novem koledarskem letu bo še več pozornosti usmerjenih v organizacijo svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorball-u 2020, ki bo potekalo v Kopru od 24. do 28. junija 2020. Vse navdušence tega športa pa tudi vse tiste, ki ga ne poznajo, vabijo, da si ogledate kakšno floorball tekmo, ta konec tedna 9. in 10. novembra, v Areni Bonifika v Kopru, kjer bo potekal mednarodni turnir. Za prvo mesto se bo potegovala tudi reprezentanca Slovenije. Vse, ki se bodo nad športom navdušili vabijo, da se pridružijo prostovoljcem in s tem pripomorejo k izvedbi svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorball-u (prijave na: prostovoljstvo@uszp.si). Organizatorji zagotavljajo nepozabno izkušnjo, veliko zabave, nove izkušnje in nove prijatelje iz vseh strani sveta. ''Pridruži se ekipi, postani prostovoljec!'' je moto Univerzitetna športna zveza Primorske.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija, evropski socialni skladi, Nomago d.o.o., Assistance CORIS d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Značke: študenti, šport

Članki iz rubrike