Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.11.2019 19:56:39

MEVZA (ženske): Kamniški zmagoviti niz se nadaljuje, Mariborčanke gladko prek Gen-I Volleyja

Klemen Brumec
Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige prišle še do svoje četrte zmage. Tokrat so doma premagala ekipo Banjaluka Volley s 3:1 (18, 19, -30, 18).


Banjalučanke, novinke v srednjeevropski ligi, so obe dozdajšnji tekmi odigrale v gosteh, do edine točke pa so prišle v Kašteli. Na drugi strani so Kamničanke v gosteh igrale le v Brčkem in zmagale, zmagale pa so tudi pred svojimi navijači proti Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju. Neporažene so ostale tudi po še tretji domači tekmi, v kateri so, tako kot med tednom v domačem prvenstvu proti Ankaranu, nasprotnicam dovolile, da so se veselile v tretjem nizu.

V prvih dveh nizih so domače igrale, kot znajo, tako da težav niso imele. Vse do izida 11:7 v tretjem nizu je kazalo, da bodo gladko prišle do zmage, nato pa jim je zbranost padla, kar so gostje izkoristile in povedle s 17:16. Nato pa je bil izid vse do konca niza izenačen. Gostje so izkoristile svojo sedmo zaključno žogo, s tem pa izid znižale na 1:2.

Dobro so začele tudi četrti niz, povedle s 4:0, toda to je bilo praktično njihovo edino vodstvo, ki je ponujalo nekaj negotovosti in dvomov, kako se bo tekma končala. V nadaljevanju so gostiteljice postavile stvari svoje mesto, hitro prišle do visokega vodstva, ki so ga brez težav držale vse do zadnje točke, ki jo je z asom prispevala Ana Marija Vovk.

"Veliko informacij o Banjalučankah nismo imeli, pokazalo pa se je, da gre za solidno ekipo, proti kateri moraš igrati resno, z maksimalnim pristopom. Zadovoljen sem, da smo po padcu v tretjem nizu, četrtega spravili v normalne tirnice in tekmo mirno pripeljali do konca. Blok - obramba je naše močno orožje, seveda pa lahko igramo še bolje, predvsem to velja za servis in sprejem. Temu moramo dati večji poudarek na prihodnjih treningih.," je po tekmi dejal domači trener Gregor Rozman.

------------------------------------

Calcit Volley - BanjalukaVolley 3:1 (18, 19, -30, 18)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Brlas, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).
* Calcit Volley: Zbičajnik, Mihevc, Kotnik, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 20, Vovk 19, Brulec Kostić 6, Zatković 15, Janežič, Charuk 12, Jerala 4, Kaker 17.
* Banjaluka Volley: Ti. Đapa 12, Šorak 23, Švraka, Ta. Đapa 8, Šakotić 6, Marković 11, Vujnić 14, Biberdžić 11, Kovačević, Ivković, Glišić 7, Mihajlović, Gvozden, Aničić, Uglenko.

---------------------------------------------

Mariborčanke brez težav

Mariborske odbojkarice so v dvoboju lanskih finalistk državnega prvenstva zanesljivo prišle do nove zmage, s katero so zadržale drugo mesto v srednjeevropski ligi, v državnem prvenstvu pa so se prebile pred Goričanke na tretje mesto.

Prvakinje, ki so po lanski sezoni prav tako kot Goričanke močno spremenile svojo ekipo, so bile precej boljši tekmec, gostje so imele preveč težav pri sprejemu in v napadu, da bi lahko računale na ugodnejši rezultat. Največ težav sta jim z začetnimi udarci povzročala mlada Lorena Lorber Fijok, ki je bila s 14 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, in Ela Pintar.

Gostje so tekmo zelo slabo odprle, kot da bi bile še vedno v šoku po porazu med tednom, ko jih je v Novi Gorici v vnaprej odigrani tekmi premagala ekipa ATK Grosupljega. Gostiteljice so tako povedle s 6:1, serija točk goriških strel, s katero so se približale na 9:7 je še dajala upanje tistim, ki so se nadejali, da bo tekma enakovredna. Toda delni izid 11:1 je Mariborčanke povedel v visoko vodstvo, ki ga niso mogle zapraviti.

Kot da bi jih gladka zmaga v prvem nizu nekoliko uspavala, so imele po začetku drugega niza več težav. Gostje so vodile z 12:8 in 14:10, toda njihovo vodstvo je bilo kratkotrajno. Pri izidu 15:16 so gostiteljice spet nanizale štiri zaporedne točke, izkazalo se je, da je bilo to tudi odločilno obdobje drugega niza.

V tretjem so domače spet hitro povedle, niz pa mirno pripeljale do konca.

-----------------------------------

Nova KBM Branik - GEN-I Volley s 3:0 (13, 21, 17)

* Dvorana Lukna, gledalcev 200, sodnika: Valentar, Seifried.
* Nova KBM Branik: Milošič, Košenina11, Pahor, Dobaj, Bračko 6, Stojiljković 1, Šijanec, Kramberger, Sobočan 11, Ramić, Pintar 12, Galić, Lorber Fijok 14, Krajnc.
* GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 6, Goršek 2, Velikonja Grbac 10, Spanou, Forštnarič, Mikl, Kovač 6, Blažič, Leban 5, Jovanović, Žigon.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike