testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 02.11.2019 22:19:47

MEVZA (moški): ACH Volley zmagal na gostovanju v Brčkem, Calcit doma poražen

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji peti tekmi v srednjeevropski ligi zabeležili četrto zmago. V Brčkem so domačo Mladost premagali s 3:1 (18, 20, -21, 20).

Mladost Brčko - ACH Volley 1:3 (18, 20, -21, 20) 

* Dvorana Gimnazije Brčko, gledalcev 200, sodnika: Halasz, Horvath (oba Madžarska).
* Mladost Brčko: Lukić, Delić 22, Trakić 1, Ćendić 5, Čolo 8, Eminović, Vojak 8, Gajić 6, Vidović 3, Divljan 4, Tanić, Cirić.
* ACH Volley: Flajs, Kumer, Purič 12, Pavlović 6, Satler, Dagostino, Đirlić 19, Okroglič 10, Vilimanović 5, Pokeršnik 14, Videčnik.

Slovenski prvaki so v Brčkem pokazali ravno toliko, kolikor je bilo potrebno za zanesljivo zmago. Niti v enem trenutku ni bilo dvoma, da se domov ne bodo vrnili s polnim izkupičkom, čeprav tekmec še zdaleč ni bil slab. Gledalci so lahko spremljali lepo predstavo, zagotovo so lahko zadovoljni, kako se je favoritom upirala njihova ekipa.

Po prvih dveh nizih je sicer kazalo, da bodo Ljubljančani zmagali še bolj zanesljivo. Začetki nizov pri njih niso bili navdušujoči, v prvem nizu so tako že z zaostajali z 11:14. Toda izenačili so ekspresno, za izid 14:14 je z asom poskrbel Jan Pokeršnik. Odločilna pa sta bila dva bloka Andrije Vilimanovića, po katerih se domači niso več vrnili v igro, v končnici so jih gosti povsem nadigrali.

Vilimanović je imel prste vmes tudi v odločilnih trenutkih drugega niza. Po njegovih servisih so si oranžni zmaji priborili prvo malo bolj konkretno vodstvo (14:18), ki so ga gladko zadržali do konca.

V tretjem nizu je ACH vodil z 9:7, pri izidu 14:14 pa je Peter Đirlić, z 19 točkami najučinkovitejši igralec svoje ekipe, storil dve napaki, po katerih se je tehtnica nagnila na stran Mladosti, kateri igralci so bili v nadaljevanju dovolj zanesljivi, da so izid v nizih znižali.

To je bilo opozorilo za varovance Matije Pleška, ki so si v četrtem nizu odločilno prednost priigrali po izidu 9:9. Ko je Diko Purić z blokom poskrbel za vodstvo 18:13, ki ga je takoj zatem povišal Đirlić, je bilo jasno, da točke odhajajo v Ljubljano.

----------------------------------------------

Calcit Volley -Raiffeisen Union Waldviertel 0:3 (23, 26, 17)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Stipaničev, Brlas (oba Hrvaška).
* Calcit Volley: Pereira 13, Hribar, Bregar 4, Koncilja 3, Hebda 10, Jordanov, Planinc, Brulec 2, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar.
* Raiffeisen Union Waldviertel: Darmois 12, Bonemann 12, Bartoš, Tille, Fullerton, Boff, Hahn 1, Szarek 23, Siwczyk 7, De Vries 2, Borris.

Odbojkarji Calcita Volleyja so po odličnem začetku in treh zmagah v srednjeevropski ligi doživeli prvi poraz. Nekoliko nepričakovano jih je v Kamniku s 3:0 (-23, -26, -17) premagala avstrijska ekipe Raiffeisen Union Walvdviertel.

Mednarodno pisana avstrijska ekipa v prvih treh tekmah tekmovanja ni zabeležila zmage, medtem ko Kamničani pred obračunom z njimi še niso doživeli poraza. Zato so bili na papirju favoriti, a da ti ne zmagujejo vedno, je pokazal ta obračun. Bil je izenačen, v prvih dveh nizih so bili Avstrijci boljši po napeti končnici, kar je gostiteljem očitno odvzelo voljo in so morali čestitati tekmecem za zmago.

Gorenjci tokrat niso bili razpoloženi v nobenem elementu, še posebno pa so zatajili njihovi blokeri, ki so s tem elementom prispevali le dve točki. Dosti boljši niso bili niti napadalci, posebej poljska okrepitev Milosz Hebda, ki ga je povsem zasenčil njegov rojak na nasprotni strani Lukasz Janusz Szarek, ki je bil s 23 točkami ob 81 odstotnem napadu najučinkovitejši igralec tekme.

V prvem nizu so gosti pred končnico ušli za šest točk, vodili z 20:14, Kamničani so jih lovili, nekajkrat prišli na dve točki zaostanka, pri izidu 21:24 tudi ubranili dve zaključni žogi, toda Domen Kotnik je nato storil napako pri servisu in gosti so se veselili vodstva z 1:0.

Še bolj negotov je bil drugi niz, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, a nobena si ni priigrala večje razlike. Domači so zadnjič vodili z 18:17, nato pa prepustili pobudo gostom, ki so spet zapravili tri zaključne žoge, Szarek pa jim je z asom vendarle zagotovil vodstvo z 2:0.

V tretjem nizu negotovosti ni bilo več, avstrijska ekipa je ušla, vodila že z devetimi točkami razlike, na koncu pa zmagala s 25:18.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike