nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 02.11.2019 22:30:08

1. DOL za moške: Mariborski odbojkarji ne popuščajo

Rok Možič
Jurij Kodrun
Odbojkarji Maribora v državnem prvenstvu ne popuščajo. V šestem krogu so še šestič zmagali, tokrat so tri točke osvojili v Murski Soboti, kjer so s 3:0 nadigrali Panvito Pomgrad. Uspešni so bili tudi njihovi prvi zasledovalci, igralci Salonita Anhovo, ki so zmagali v Kranju, Krka pa je bila doma gladko boljša od Črnuč.

Mariborski odbojkarji so v petek igrali tekmo srednjeevropske lige, v kateri so po petih nizih zabeležili prvo zmago v tem tekmovanju. Marsikdo je menil, da jih bo v derbiju proti Panviti zdelala utrujenost, a o tej ni bilo ne duha ne sluha. Varovanci Sebastijana Škorca so leteli po igrišču in tekmeca povsem nadigrali. Pri tem so jim pomagali tudi domači igralci, ki so bili nerazpoloženi, pomagala jim ni niti najnovejša okrepitev, 35-letni Črnogorec Nikola Ražnatović.

"Mi smo bili danes taki, kot moramo biti ali pa še boljši. Prikazali smo daleč najboljšo predstavo v sezoni. Že včeraj smo bili dobri, a so me malo skrbele poškodbe in da se po petih nizih nismo preveč utrudili. A delovali smo kot ekipa, igrali eden za drugega in bili odlični v vseh elementih igre, tudi servis nam je končno stekel. Želim si, da bi bilo tudi vnaprej tako, da bi bili na vsaki tekmi taki. A šport je nepredvidljiv, zato se moramo še boriti in dobro delati," je dejal Sebastijan Škorc, trener Maribora, pri katerem je bil s 15 točkami spet najučinkovitejši Rok Možič.

"Ne vem, kje smo bili mi danes z glavami. Maribor je točno vedel, kaj si želi in kaj hoče. Mi pa, kot da bi se ustrašili te tekme. Nismo se držali dogovora, ni bilo ne poleta ne želje, zato je zmaga Maribora popolnoma zaslužena. Očitno bo potrebno neke stvari postaviti na svoje mesto. Mi je pa danes žal predvsem zaradi gledalcev, ki bi si zaslužili več in jim osebno obljubljam, da se jim bomo oddolžil," pa je bil razočaran domači trener Aleš Hribar.Tudi Salonit v Kranju ni imel večjih težav. Domači so bili enakovredni le v prvem nizu, ko pred končnico še vodili z 20:19. Nato pa jih je pokopal blok gostov, najprej ga je za vodstvo 21:20 dosegel Gregor Basaneže, le malo zatem pa še Matic Vrtovec, slednji je tudi izkoristil drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0. V drugem nizu so Primorci odpor tekmecev zlomili nekoliko prej, blok Vrtovca, s 15 točkami najučinkovitejšega igralca tekme, je že pomenil vodstvo 19:11, po katerem se domači niso mogli več vrniti. Tudi v tretjem nizu Kanalci večjih težav niso imeli.

Tudi Črnuče so Krki grozile le v prvem nizu, v katerem so celo vodile z 18:14. Nato je Novomeščanom stekel napad, tako v drugem kot v tretjem nizu so si že na začetku priigrali zanesljivo prednost, ki so jo ohranili do konca. David Kumer je za Krko dosegel 15 točk, Sergej Drobnič je prispeval točko manj.

--------------------------------------------

Izidi:
Hiša na kolesih Triglav - Salonit Anhovo 0:3 (-23, -18, -19) Krka - Črnuče 3:0 (26, 18, 20) Panvita Pomgrad - Maribor 0:3 (-16, -13, -14) - nedelja, 3. 11.: Hoče - Šoštanj Topolšica Lestvica: Maribor 6 6 0 18: 4 17 Salonit Anhovo 6 5 1 15: 5 14 Krka 6 3 3 15:11 12 Panvita Pomgrad 6 4 2 12: 9 11 Hiša na kolesih 6 2 4 10:14 6 Črnuče 6 2 4 7:14 5 Hoče 5 1 4 6:14 3 Šoštanj Topolšica 5 0 5 3:15 1
Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike