klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 22.03.2019 13:00:38

Roškar univerzitetni prvak v biljardu, v Mariboru ŠOAM

Zmagovalci univerzitetne futsal lige v Mariboru: ŠOUM Team
Nejc Vehovec
V Centru MagmaX v Novi Gorici je potekal finalni del državnega univerzitetnega prvenstva v biljardu. Najboljših 16 študentov iz kvalifikacijskih turnirjev se je pomerilo za naslov državnega univerzitetnega prvaka v študijskem letu 2018/19. Zmagal je Aljoša Roškar, študent Fakultete za strojništvo, Univerze v Mariboru, ki je v tesnem finalu, s 5:3, ugnal študenta Pedagoške fakultete, Univerze v Ljubljani, Klemna Šoraka. V Mariboru je ekipa ŠOAM osvojila naslov prvaka v študentski futsal ligi, na Primorskem so znani polfinalisti UFL, v Ljubljani pa poznamo prvi dve ženski košarkarski ekipi, ki bosta igrali v polfinalu v Spalding UKL.

Po treh regijskih turnirjih, ki so potekali pod vodstvom univerzitetnih športnih zvez v treh največjih univerzitetnih središčih (Ljubljana, Maribor, Primorska), so se na zaključni turnir uvrstili najboljši iz posamezne regije. Tekmovanje je potekalo v disciplini ameriška devetka, vsak tekmovalec pa je odigral najmanj dve partiji.

sponzorji-za-ekipo_ozje

V polfinale so se uvrstili pričakovani obrazi. Lani tretje uvrščeni biljardist Klemen Šorak je gladko, s 5:1, ugnal Milana Nikolića. Veliko bolj izenačeno tekmo smo videli v drugem polfinalu, v katerem sta se merila Žan Kaplan in Aljoša Roškar. Slednji je po izenačenju na 3:3 prišel do zmage s 5:3, a je po koncu tekmovanja povedal: ''Zame je zmagovalec današnjega turnirja Žan Kaplan, ki se je enakovredno boril s ''hišno palico'', sploh ni imel svoje, a je odigral odlično partijo. Na trenutke sem trepetal že v polfinalu.''

Tudi veliki finale, med Klemnom Šorakom in Aljošo Roškarjem, je minil v napetem in izenačenem vzdušju. Bolje je začel Roškar, a ga je Šorak ves čas lovil. Pri rezultatu 3:3 je dve zaporedni igri prepričljivo dobil Aljoša Roškar in se tako veselil zmage na državnem univerzitetnem prvenstvu v biljardu. Tretje mesto sta osvojila Milan Nikolić (FAMNIT) in Žan Kaplan, študent Fakultete za management, Univerze na Primorskem.

Po zmagi je študent Fakultete za strojništvo, Univerze v Mariboru Aljoša Roškar povedal: ''V finalu je bil zelo zahtevno, saj je bil nasprotnik precej kakovosten. Nekaj težav sva imela z biljardno mizo, zato lahko rečem, da sem imel nekaj sreče, da sem prišel do svoje največje zmage na tovrstnih turnirjih.''

Kljub finalnem porazu je bil po tekmovanju zadovoljen Klemen Šorak, študent Pedagoške fakultete, Univerze v Ljubljani. ''S srebrno medaljo sem zadovoljen, čeprav mislim, da bi lahko tudi zmagal. Nasprotnik me je v finalu presenetil s svojo igro. Pogoji so bili za oba enaki, on je ohranil bolj mirno roko in bil boljši. Moram reči, da je povsem zasluženo zmagal in ni imela sreča veliko pri tem.''

Finale študentske futsal lige v Mariboru pripadel ŠOAM
Univerzitetna športna zveza Maribor Zdrava zabava je na finalnem turnirju študentske futsal lige gostila ekipe ŠKSG, KURS, BlackJack in ŠOAM. Po rednem delu, kjer je nastopilo 14 ekip, so se za finalno vstopnico borili lanski zmagovalci KURS (Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca) in ŠOAM (Študentska organizacija Alma Mater). V drugem polfinalu pa sta igrala ŠKSG (Študentski klub Slovenskih goric) in ekipa BlackJack. V prvem polfinalu je ekipa ŠOAM počasi trla odpor lanskih prvakov KURS in zmagala z 2:0. BlackJack je v drugem polfinalu večji del 1. polčasa zaostajala. Izenačili so tik pred koncem prvega dela igre in se v finale uvrstili po streljanju kazenskih strelov.

V boju za 3. mesto je ekipa KURS povedla že v 5. minuti tekme, ob začetku drugega polčasa so svojo prednost še povečali in zanesljivo, z 2:1, dobili boj za bronaste medalje.

Finale je postregel s pravo poslastico, saj se je mreža zatresla kar štirikrat. Za naslov sta se udarili ekipi BlackJack in ŠOAM. Prvi gol so gledalci videli šele v 14. minuti, ko je zadela ekipa ŠOAM. Slednji so v 2. polčasu igrali veliko bolj sproščeno, v zadnjih dveh minutah zabili še tri gole in slavili s 4:0.

Nagrade, medalje in pokale sta najboljšim ekipam predala igralca NK Maribor Amir Derviševič in Aleksander Rajčević.

Uhlsport UFL 2018/19
Študenti Fakultete za upravo so si z dvema remijema zaprli vrata v četrtfinale. Z 1:1 so remizirali proti študentom EF – podiplomski študij in z enakim rezultatom proti Fakulteti za elektrotehniko (FE). Študenti Biotehniške fakultete (BF) so komaj strli odpor borbenih »Računalničarjev« (FRI). Slavili so z 8:2 in si priigrali tretje mesto v svoji skupini. Študenti Pedagoške fakultete so sezono v Uhlsport UFL zaključili z zmago proti ekipi Fakultete za družbene vede (FDV).

SKUPINA B, 9. krog
FDV - PeF 3:7 (1:4)
EF pod. – FU 1:1 (0:0)
BF - FRI 8:2 (2:2)
6. krog, zaostala tekma
FU – FE 1:1 (0:1)

Spalding UKL 2018/19
V Spaldnig univerzitetni košarkarski ligi se nadaljujejo boji v 2. delu skupinskega dela tekmovanja. Pri moških so v skupini G študenti Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) ugnali Fakulteto za arhitekturo (FA), na izenačeni tekmi v isti skupini pa je Filozofska fakulteta (FF) premagal košarkarje Fakultete za matematiko in fiziko (FMF) s 43:39. V skupini E si je s tesno zmago za eno točko Fakulteta za strojništvo (FS) proti Ekonomski fakulteti (EF)priigrala četrtfinale. Bilo je 49:48. Pedagoška fakulteta (PeF) ja strla odpor Biotehniške fakultete (BF) in slavila z 62:51. V skupini F smo videli najvišjo zmago kroga. Fakulteta za upravo (FU) je proti Pravni fakulteti (PF) slavila z 90:56. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) je zanesljivo, s 56:25, premagala Fakulteto za farmacijo (FA).

Skupina G (moški):
FA - FRI 53 : 64
FF - FMF 43 : 39

Skupina E (moški):
FS - EF 49 : 48
BF - PeF 51 : 62

Skupina F (moški):
FU- PF 90 : 56
FKKT - FFA 56 : 25

Pri ženskah so košarkarice v UKL že vstopile v izločilne boje. Videli smo samo en četrtfinalni obračun med Pedagoško fakulteto (PeF) in Fakulteto za farmacijo(FFA). Bilo je zelo napeto, saj smo prve polfinalistke dobili šele po podaljšku. Čeprav je do tretje četrtine vodila ekipa FFA, tudi z 11 točkami prednosti, so »Pedagoginje« z borbeno igro prišel do podaljška in na koncu slavile s 60:55. V polfinale so se poleg študentk PeF, brez boja, uvrstile tudi študentke Ekonomske fakultete. Njihove nasprotnice iz FF se niso zbrale v zadostnem številu.

Četrtfinale (ženske):
PeF - FFA 60:55 – po podaljšku
EF - FF 20:0 (b.b.)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije. 

Galerija

Članki iz rubrike