Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.03.2019 18:20:08

Šajnova v Dohi do finala na gredi

Krvni doping (fotografija je simbolična).
Arhiv Ekipe
Drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi je slovenski reprezentanci finalni nastop pritelovadila Adela Šajn. Na gredi je bila šesta. Osemindvajsetletnica je nastopila še na parterju, na njem je bila 16. Finale jo čaka v soboto.

Na gredi je med vsemi najboljšo sestavo pokazala Belgijka Nina Derwael, evropska podprvakinja iz Glasgowa 2018 na tem orodju je dobila oceno 13,566. Šajnova je prejela oceno 12,766 in končala na šestem mestu.

Šajnova je na parterju dobila oceno 12,400, ki je bila dovolj za 16. mesto. Najboljša v kvalifikacijah je bila Američanka Jade Carey z oceno 14,000.


"Na obeh orodjih je nastopila super, skoraj brez napak. Sem zelo zadovoljen. V takšni konkurenci je bilo od nje skoraj nemogoče pričakovati finale," je črto pod današnji dan potegnil selektor ženske slovenske reprezentance Andrej Mavrič.

Šajnova bo edina slovenska finalistka v Katarju. V sredo, prvi dan kvalifikacij, so bili neuspešni Tjaša Kysselef in Teja Belak na preskoku ter Rok Klavora na parterju.

Najboljšega slovenskega telovadca zadnjih sezon Saša Bertonclja v Katarju ni, saj je v Azerbajdžanu prejšnji teden zbolel in se vrnil domov.

Članki iz rubrike