stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

mi
mi
0 21.12.2018 11:33:59

»Difovke« začele odlično

V preteklem tednu so se prvič v tem študijskem letu na športnem parketu pomerile košarkarice. Tekmovalke Fakultete za šport, ki lansko leto s svojimi nastopi niso navduševale, so tokrat pustile odličen prvi vtis.

V Ljubljani sta bila v polnem zamahu še ligaška tekmovanja v odbojki in futsalu. Tudi v Kopru in Mariboru je bilo čutiti, da so tekmovalci ujeli tekmovalni ritem.

pasica_spletna_9_12_18


Ligaška tekmovanja v Ljubljani
Na otvoritveni tekmi v letošnjem tekmovanju v košarkarski ligi SPALDING UKL Univerze v Ljubljani so košarkarice Fakultete za šport (FŠ) visoko premagale nasprotnice z Zdravstvene fakultete (ZF) s 63:18. »Športnice« so po lanskem slabšem rezultatu prenovile svoje moštvo, pridružilo se jim je več novih tekmovalk, to leto so v ekipi tudi tri košarkarice, ki igrajo v prvi slovenski košarkarski ligi. Vodja ekipe Anže Vinazza je bil z rezultatom zadovoljen: »Igrali smo dokaj hitro igro, agresivno smo igrali v obrambi, v napadu nam je stekel tudi met, tako da sploh nismo imeli večjih težav. Vse je šlo po maslu,« je povedal vodja ekipe.

Na drugi tekmi so bile košarkarice Filozofske fakultete (FF) slabše od tekmic s Pedagoške fakultete (PeF) in so izgubile s 57:59. »Pedagoginje« so že sredi prve četrtine povedle z dvoštevilčno prednostjo in svojim nasprotnicam nagnale strah v kosti. Vendar se »filozofinje« niso predale in so se v zadnji četrtini povsem približale svojim nasprotnicam, v zadnjih sekundah pa so zgrešile met za 3 točke ter ostale poražene.

V skupini B za moške so tekmovalci Pedagoške fakultete (PeF) z 48:63 izgubili proti svojim vrstnikom z Medicinske fakultete (MF), ki so znali uveljaviti svojo kakovost na igrišču in so prikazali nekaj uigranih akcij tako v obrambi kot v napadu. Moštvo Fakulteta za matematiko in fiziko (FMF) pa so porazili košarkarji Fakultete za strojništvo (FS) s 25:69.

V športni dvorani Baza so potekale štiri tekme v odbojkarski ligi UKL UL. V ženski konkurenci se študentke Fakulteta za matematiko in fiziko (FMF) niso mogle resneje upirati lanskim finalistkam s Filozofske fakultete (FF) in so izgubile z 0:2 (9:25, 6:25). Tekmovalke Pedagoške fakultete (PeF) pa so premagale Fakulteto za arhitekturo (FA) z 2:0 (25:3, 25:4).

V moški konkurenci so lanski zmagovalci odbojkarji Ekonomske fakultete (EF) svojo premoč pokazali na odbojkarskem parketu in premagali Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) z 2:0 (25:19, 25:20), odbojkarji Fakultete za strojništvo (FS) pa so si na tekmi proti Medicinski fakulteti (MF) po sprva izenačeni igri priigrali lepo prednost in zmagali z rezultatom 2:0 (25:14, 25:7).

V tretjem krogu fulsal lige UHLSPORT UFL UL so tekmovalci Fakultete za elektrotehniko (FE) premagali Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) z 2:3 , Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) in Pedagoška fakulteta (PeF) sta se razšli z rezultatom 2:2, točke pa so si razdelili tudi tekmovalci Medicinske fakultete (MF) in moštva podiplomskih študentov Ekonomske fakultete (EF), ki so tekmo končali z 1:1.

Ligaška tekmovanja v Mariboru
Na drugem srečanju skupine B v Študentski futsal ligi Zdrava zabava so se tekmovalci v športni dvorani na Vrbanski cesti v Mariboru pomerili na šestih tekmah. Moštvo »Povratniki« je izgubilo proti ekipi »Zaključna gradbena dela Andrej Brbre s.p.« z 1:4, neporaženo moštvo KURS je z 2:0 premagalo ŠŠK, s 3:0 pa KZSŠ. Povratniki so bili premočni za DD AMS in so jih premagali s 5:0, KZSŠ je bil slabši kot ŠOAM Team (3:7), tekma med ekipama Zaključna gradbena dela Andrej Brbre s.p in ŠŠK pa se je končala z rezultatom 3:0.

Teo Knuplež, kapetan moštva ŠOAM Team, ki je lani zasedlo tretje mesto, je povedal, da velikih razlik med letošnjim in lanskim ligaškim tekmovanjem ni čutiti: »Moštva, ki so bila pretekla leta pri vrhu, imajo tudi to sezono velike možnosti za končna najvišja mesta. Je pa kvaliteta ekip vsako leto viša in je konkurenca močnejša. V našem moštvu so spremembe sicer dokaj velike, saj smo ostali samo trije iz lanske sezone. Kljub temu pa upamo, da bomo osvojili eno od prvih treh mest«

Ligaška tekmovanja v Kopru
V športni dvorani Srednje tehnične šole v Kopru je potekal 2. krog Univerzitetne lige v odbojki (UOL) M Servis Univerze na Primorskem. Na prvi tekmi večera je Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) izgubila proti ekipi FTŠ Turistice z 0:2 (17:25, 23:25).

Srečanje med Pedagoško fakulteto (PEF) in ekipo Fakultete za vede o zdravju (FVZ) pa se je po napetem in izenačenem boju končalo z zmago »pedagogov« z 2:1 (24:26, 25:21, 15:6).

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija
Značke: šport, študenti

Članki iz rubrike