najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tu
tu
0 20.12.2018 15:01:17

Teniška igralka Kaja Juvan je tretja najboljša slovenska športnica v letu 2018

Ne dolgo tega je praznovala 18. rojstni dan, a še pred tem je Kaja Juvan pokorila svetovni mladinski tenis in se na veličasten način poslovila od mlajših kategorij.

Kaja Juvan je s trenerjem Robijem Cokanom spisala teniško knjigo o uspehih in hkrati pokazala, kakšna je lahko pot, ki vodi samo navzgor. Članica teniškega kluba Šport Plus iz Ljubljane je po izjemnem letu 2017, vso zgodbo, sicer zahtevnega teniškega razvoja, še pošteno nadgradila.

Kaja je kot prva zemljanka na olimpijskih igrah mladih v Argentini osvojila dve zlati medalji. Med posameznicami je zasluga zgolj in samo njena, v konkurenci parov si zasluge deli s Poljakinjo Igo Šwiatek. Olimpijski medalji dobita še dodaten lesk, če vemo, da je Kaja v tednu dni nastopila v treh konkurencah, tudi mešanih dvojicah, in skupaj odigrala neverjetnih 12 dvobojev.


Kaja Juvan je tudi v svet profesionalnega tenisa vstopila izjemno, saj je ima v rokah že pet turnirskih zmag serije ITF. Trdo delo pa ni obrodilo sadove le v tenisu, pač pa je Kaja redna dijakinja, ki bo gimnazijsko maturo, tako kot vsi ostali, skušala opraviti prihodnje leto.

Slovenski športni novinarji, člani DŠNS, so podelili Kaji Juvan nagrado za 3. mesto med vsemi slovenskimi športnicami. Kaja je pri 18-ih letih postala del slovenske ženske športne elite. Za leto 2018 je drugo mesto osvojila judoistka Tina Trstenjak, prvo mesto pa leto starejša športna plezalka Janja Garnbret, ki je v svetovnem merilu razred zase.

Iskrene čestitke Janji, Tini in Kaji ter trenerskim ekipam, ki bdijo nad razvojem in uspehi naših športnic. Za Kajo Juvan je to v prvi vrsti njen dolgoletni trener Robi Cokan in teniški klub Šport plus Ljubljana.

Značke: juvan, tenis

Članki iz rubrike