sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 20.12.2018 10:30:23

DLAKE POKONCI! Danes je obletnica enega od najbolj EVFORIČNIH dni v ZGODOVINI slovenskega smučanja. Se lahko kaj takega ponovi? (video)

Nikola Miljković
Trenutki, ki ne bodo pozabljeni in trenutki, za katere verjamemo, da se bodo ponovili.

Sreda je bila za slovensko smučanje zgodovinski dan. Ilka Štuhec je še drugič v dveh dneh slavila v Val Gardeni, z veleslalomsko zmago v Saalbachu je zablestel Žan Kranjec. Noro, športna javnost je upravičeno navdušena. Celo do te mere, da je v nekem trenutku zadišalo po nekdanji evropskih časih. Tudi po tistih v času nekdanje skupne države, vrhunec se je takrat gotovo zgodil na današnji dan pred natanko 32 leti; 20. decembra 1986.

Bilo je v Kranjski Gori, kamor je priromalo 30 tisoč navijačev, ki so doživeli enega najbolj bleščečih dni slovenskega smučanja. Bilo je nepozabno, za kar sta kakopak poskrbela Bojan Križaj, ki je zmagal, takoj za njim se je uvrstil Rok Petrović. Če se malce pošalimo, je bil tretji še en Slovenec. Oziroma Šved, ki smo ga vzeli za svojega - Ingemar Stenmark.

Ozračje je bilo dosežku primerno, še danes se človeku ob spremljanju posnetkov naježi koža … Sicer se je zgodilo drugič, da sta bila na vrhu slovenska smučarja. Leta 1985 je Sestrieru zmagal Rok Petrović, drugi je bil Bojan Križaj.

Članki iz rubrike