stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 29.08.2022 15:40:21

Visok poraz vaterpolistov z Madžari

alesfevzer.com
Slovenska vaterpolska reprezentanca je v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu v Splitu v skupini D izgubila z branilci naslova Madžari s 7:23 (3:4, 2:6, 0:6, 2:7).

* Madžarska: Levai, Angyal 2, Manhercz 2, Vadovics 2, Nagy 1, Molnar 1, Zalanki 4, Burian 3, Nemet 1, Fekete 2, Jansik 2, Vigvari 3, Vogel. Selektor Zsolt Varga.
* Slovenija: Beton, Popović 3, Kadivec 2, Troppan 1, Nastran, Blažić, Stele, Paunović, Justin, Lah, Puš 1, Cerar in Žurbi. Selektor Krištof Štromajer, pomočnika selektorja Jaka Mikoletič in Nikola Hajdin.

Po šestnajstih letih je slovenska reprezentanca spet okusila slast igranja na evropskih prvenstvih. Njena do danes zadnja tekma je bila 5. septembra, 2006, ko je v Beogradu izgubila proti Hrvaški z 19:8, še močnejšega nasprotnika pa so imeli ob svoji vrnitvi na evropsko sceno. Madžarska, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu resda osvojila šele sedmo mesto, je bila do zdaj že 13-krat evropski prvaki, tudi na zadnjem, predlani v Budimpešti, ob tem pa je tudi devetkratna olimpijska in trikratna svetovna prvakinja. Svojo kakovost je potrdila proti slovenskim vaterpolistom, ki pa so predvsem v prvi polovici tekme prikazali zelo dober vaterpolo.

Uvod v tekmo je postregel z nepričakovano učinkovito slovensko igro. Vratar Gašper Žurbi je moral po žogo v svojo mrežo šele v četrti minuti. Madžari so nato trikrat povedli, a sta Troppan in Popović z dvema goloma vedno znova skrbela za izenačenje na 3:3. V četrto se ni izšlo.


Kasneje so po pričakovanju v bazenu zagospodarili Madžari, ki so izjemno dobri izkoriščali prekrške in prednost igralca več v polju. V tretji četrtini pa je bil dvoboj praktično odločen.

Razlika pa bi bila lahko tudi malenkost nižja, a je Popovića in Kadivca v tretjem delu igre ustavila prečka, Kadivec je v protinapadu izgubil dvoboj z madžarskim vratarjem 1 na 1, vratar Martin Levai pa se je še enkrat izkazal v tretjem delu, ko je bil že premagan, z zadnjimi močmi pa v drugem poskusu izbil žogo z golove črte po strelu Popovića. Na tekmi pa je manjkal tudi najboljši strelec lanskega slovenskega prvenstva Vukašin Stefanović, ki ga je selektor Krištof Štromajer "skrival" pred Izraelci.

V slovenski vrsti velja omeniti še vratarja Jureta Betona, ki je med drugim ubranil petmetrovko. In prav te obrambe bodo še kako potrebne v sredo (9.00), ko Slovenija igra z Izraelom. Gre za tekmo, ki bo odločala o tretjem mestu in s tem o uvrstitvi v osmino finala.

Izrael je na današnji prvi tekmi skupine D izgubil s Srbijo s 3:18.

Članki iz rubrike