mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.08.2022 08:40:06

Kamerunci so bili za ogrevanje, tokrat Slovence v Stožicah čaka precej težja naloga

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo po zmagi proti Kamerunu v prvem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva tokrat pred precej težjo nalogo. Varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja se bodo drevi ob 20.30 v Stožicah pomerili s Francijo.

Francoski odbojkarji so v prvem krogu v petek ugnali Nemčijo s 3:0 v nizih in skupaj s Slovenijo zasedajo vrh lestvice v skupini D.

Francozi veljajo za eno najboljših reprezentanc na svetu, saj so aktualni olimpijski prvaki in zmagovalci lige narodov. V tem tekmovanju so v zadnjih sedmih letih slavili še dvakrat (2015, 2017), trikrat pa so zasedli še mesto med prvimi tremi.

Zmaga na današnjem obračunu bi že pomenila napredovanje v osmino finala, a o tem v slovenskem taboru ne razmišljajo. V mislih je zgolj Francija, na klopi katere sedi nekdanji slovenski selektor, Italijan Andrea Giani. Skrivnosti tako ne bo, česar se v slovenskem taboru dobro zavedajo, tudi romunski strateg na slovenski klopi.



"Dobro se poznamo. Ne le v reprezentancah, temveč tudi na pomembnih tekmovanjih ter v velikih klubih. Pričakujem, da bosta obe zasedbi točno vedeli, kaj se dogaja na drugi strani. Posledično bo že od samega začetka tekma zelo naporna. Morda bomo morali v kakšnem trenutku poskusiti kaj novega, a moramo v prvi vrsti igrati svojo igro," je prepričan 54-letni romunski strokovnjak na slovenski klopi.

Na prvi tekmi proti Kamerunu je opazil še nekaj napak, a je bil s prvo, prelomno tekmo na domačem svetovnem prvenstvu vseeno zadovoljen. Podobno so razmišljali tudi igralci, ki so hitro usmerili misli k obračunu proti Franciji.

Slovenijo sicer nato v tretjem krogu v torek čaka še dvoboj z Nemčijo. Slednja se bo danes v drugem krogu pomerila s Kamerunom (17.30).

Značke: odbojka, sp, slovenija

Članki iz rubrike