palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

(gb)
(gb)
0 29.08.2022 14:52:05

V Bovcu slavila Ptujčana

Dejan Kvas, nedeljski zmagovalec Vasja Kovač in Simon Sladič
FZS
Na golf igrišču Bovec je minuli konec tedna potekalo nadaljevanje slovenske footgolf lige 2022, kjer sta bila odigrana 5. in 6. krog. Motivacija igralcev je bila izjemna, saj je pred dvema tednoma na Ptuju potekal zelo zanimiv dvoboj ptujskih in bovških ostrostrelcev z žogo.

Na Ptuju sta slavila Bovčana Endi Curk in Gaj Rosič, v Bovcu pa tokrat dva Ptujčana. To sta bila Dejan Novak ter Ian Emeršič, ki se po težki poškodbi in zahtevni rehabilitaciji vrača v staro formo. Praznično obarvani Bovec je bil tudi tokrat zelo zanimiv, saj je igrišče izjemno zahtevno in se vsaka najmanjša napaka lahko kaznuje z velikim zdrsom v uvrstitvi.

Dejan Novak je s "hole in one" postal sobotni zmagovalec

V Bovcu smo na delu videli najboljše slovenske tekmovalce v mladinski, članski, seniorski in ženski konkurenci. Pri moških je slavil Dejan Novak (Footgolf klub Ptuj) pred Primožem Zorčem (Footgolf klub Posočje Bovec) in Urošem Krajncem (Footgolf klub Ptuj). Tokrat mu je ob strani stala tudi boginja Fortuna, saj je na 12. luknji odigral »hole in one«, torej je luknjo zadel že s prvim udarcem. Tak dogodek je znal v svojem stilu tudi proslaviti z vsemi footgolfisti. V Bovcu je poleg zelo koncentrirane igre pomembna tudi sreča, ki pa jo je treba izzvati. Dejanu je to uspelo in dokazal je, da sodi v slovenski vrh igralcev footgolfa. Razlike med igralci so bile zelo majhne, saj v Sloveniji lahko osvoji turnir skoraj že deset footgolfistov. Kakovost igralcev se dviguje, konkurenca se povečuje, to pa daje tekmovalcem in klubom dodatno motivacijo.

Ian Emeršič je zmagal v nedeljskem obračunu

Ptujčan Ian Emeršič je bil od footgolfa odsoten slabih osem mesecev po poškodbi ahilove tetive. Uspešna rehabilitacija in močna volja sta ga na golf terene vrnili pred dvema mesecema, vendar je cena poškodbe terjala najvišja mesta na turnirjih. S trmo in veliko motivacijo se je Ian v Bovcu tudi uradno vrnil v bitko za prva tri mesta v SFL 2022. Pred nami so še štirje krogi, dva v Radencih in dva v Olimju, ki bodo razburljivi do zadnjega udarca. To je čar footgolfa v Sloveniji, saj imamo res široko paleto tekmovalcev, ki lahko slavijo na turnirjih.

Pri seniorjih sta slavila Bovčana Simon Sladič in Vasja Kovač

Pri seniorjih je tokrat v soboto zmagal Simon Sladič (Footgolf Posočje Bovec), drugo mesto je zasedel Milan Kristovič (Footgolf klub Ptuj) ter tretje Vasja Kovač (Footgolf Posočje Bovec). Nedelja pa je bila v znamenju zmagovalca Kovača, Dejana Kvasa (Footgolf Sport Club M Olimje) in Simona Sladiča (Footgolf Posočje Bovec). Tudi v seniorski konkurenci je vedno večja konkurenca, saj se vsako leto povečuje baza igralcev, ki prestopijo mejo 45 let. Kljub konkurenci pa je bilo najlepše, ko so vsi tekmovalci iz petih slovenskih klubov skupaj obiskali Bovško noč in se predčasno odpravili na počitek pred nedeljskim delom SFL 2022. Tokrat je bil obisk Bovca tekmovalnega, ne turističnega značaja.

Anžej Kvas je slavil oba dneva, Pia Rener debitirala v SFL

Mladinci so igrali zelo dobro in dosegali skoraj podobne rezultate kot tekmovalci v moški konkurenci. Sicer na številnih luknjah začnejo s krajših udarjališč, vendar so dosegli zavidanja vredne rezultate. Anžej Kvas (Footgolf Sport Club M) je slavil oba dneva, v soboto je bil drugi Tomaž Pernek (Footgolf Sport Club M) in tretji Enej Huber (Footgolf klub Ptuj). Enej in Tomaž sta v nedeljo zamenjala uvrstitvi. Pri ženskah sta tokrat tekmovali le dve domači predstavnici, Sanda Lah Kravanja in Pia Rener. Sanda je bila boljša pred debitantko Renerjevo, ki je s številnimi birdiji dokazala, da bi lahko ob glasbenem ustvarjanju postala tudi izjemna footgolfistka. Upamo, da se nam v doglednem času vnovič pridružijo Sabina Huber, Nina Marič in Irena Krajnc. Pomembno pa bo zagotovo delo v svetu ženskega footgolfa.

Slovenska footgolf liga se bo nadaljevala v soboto, 3. 9., in v nedeljo, 4. 9., v Radencih. Upravljavec Golf igrišča Radenci Silvo Puklavec, ki je v letošnjem sušnem letu ohranjal zelenice v zeleni barvi, bo s svojo ekipo Footgolf kluba Pomurje zagotovo navdušil z gostoljubjem. Footgolfisti se bodo kljub vsemu vedno radi vračali v zahodni del Slovenije. Zahvaljujejo se še celotni ekipi Golf kluba Bovec z Aleksandrom Kravanjo na čelu, ki je kljub vsem obveznostim rutinirano izpeljal minulo dvodnevno tekmovanje.

Članki iz rubrike