Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.08.2022 20:30:36

Druga zaporedna zmaga mladega Bewleya

Dan Bewley
Profimedia
Angleži so šele drugič v zgodovini prišli do dveh voznikov na stopničkah na GP dirkah. Mladi Dan Bewley je prišel do svoje druge zaporedne zmage. Znova razočaranje za domačine, Poljake, ki so ostali brez stopničk.

Sedmi letošnji GP je bil v Vroclavu na Poljskem. Stari olimpijski stadion je bil tokrat nabito poln in je pričakoval uspeh svojih velemojstrov spidveja, ki pa ga niso doživeli. Na sami dirki je bilo tudi kar nekaj padcev, ki so na koncu močno premešali končne izide. Videli smo veliko zelo lepih in kvalitetnih dvobojev in o kar nekaj zmagovalcih je odločal celo fotofiniš. Po nekaj letih pa se je zgodilo, da so se v polfinale uvrstili le vozniki iz treh držav. Poljaki in Angleži so imeli po tri voznike in Danci dva.



V prvem polfinalu smo videli ogorčen dvoboj med domačinom Janowskim in Madsenom iz Danske. Po več prehitevanjih je zmaga na veselje gledalcev pripadla Macieju. V boju za točko je bil Dudek uspešnejši od Michelsena. V drugem polfinalu pa je povedel Bewley. V troboju med ostalimi tremi vozniki se je Anglež Lambert uspel otresti dveh nekdanjih prvakov Zmarzlika in Woffindna in se tako uvrstil v finale. V boju za zadnjo točko pa je Bartosz v zadnjih metrih le strl odpor Angleža.



V velikem finalu so gledalci pričakovali domačo zmago svojega ljubljenca Macieja Janowskega. Toda vse je že na startu presenetil mladi Anglež Dan Bewley, ki je pred dvema tednoma svoj prvenec zabeležil v Cardiffu. Že v napovedih smo dejali, da je trenutno najbolj vroč voznik, pa čeprav je enkrat med dirko celo padel. Zelo hitro si je nabral lepo prednost. V boju za drugo mesto je bil srečnejši Danec Leon Madsen, ki je tako vsaj malo znižal zaostanek za Zmarzlikom. Za popolno žalost na stadionu pa je poskrbel mladi Robert Lambert, ki je v zaključku ugnal domačega voznika in tako prvič stopil na stopničke.



Po dirki je mladi Bewley dejal: "Močno sem presenečen, da mi je uspelo zmagati tu na Poljskem pred tako velikim številom gledalcev. Med dirko sem imel kar nekaj težav, toda na koncu se je vse dobro izšlo. Upam, da še nisem rekel zadnje besede in bom uspešen še na zadnjih dirkah in si morda priboril celo odličje."



V skupnem je na vrhu še vedno Zmarzlik, ki ima za zadnje tri dirke lepih 16 točk prednosti pred Madsnom. Na tretje mesto pa se je prebil Bewley, ki za Dancem zaostaja še osem točk. Enako za Angležem zaostaja Poljak Patryk Dudek. Naslednja dirka bo naslednjo soboto v Vojensu na Danskem, kjer bi lahko že dobili že malce jasnejšo sliko v SP.



Rezultati dirke
1. D. Bewley 14
2. L. Madsen 16
3. R. Lambert 14
4. M. Janowski 14, 5. B. Zmarzlik 12, 6. T. Woffinden 11, 7. P. Dudek 11, 8. M. Michelsen 9, 9. F. Lindgren 8, 10. G. Čogunov (Pol) 6, 11. J. Holder 5, 12. M. Vaculik 4, 13. J. Doyle 4, 14. P. Przedpelski 4, 15. M. Fricke 4, 16. A. Lebedievs (Lat) 1


Skupno po sedmi od 10 dirk
1. B. Zmarzlik (Pol) 108
2. L. Madsen (Dan) 92
3. D. Bewley (VB) 84
4. P. Dudek (Pol) 76,  5. M. Janowski (Pol) 74, 6. F. Lindgren (Šve) 70, 7. R. Lambert (VB) 68, 8. T. Woffinden (VB) 64, 9. M. Michelsen (Dan) 61, 10. M. Vaculik (Svk) 58,  11. J. Doyle (Avs) 57, 12. A. Thomsen (Dan) 51, 13. J. Holder (Avs) 50, 14. M. Fricke (Avs) 43, 15. P. Przedpelski (Pol) 25, 16. M. Žagar 11

Članki iz rubrike