kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.05.2021 21:27:03

Mrakova in Macarolova EP začeli na četrtem metu

Reuters
Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na evropskem prvenstvu razreda 470, ki se je začelo v Vilamouri na Portugalskem, po prvem dnevu na četrtem mestu z osmimi točkami. V prvi regati sta bili 11., v drugi sta zmagali, v tretji pa sta bili sedmi. To je zadnja regata pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

Po treh regah vodita branilki naslova s prvenstva leta 2019 v San Remu, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po dveh zmagah in petem mestu imata dve točki.

Drugi sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre; evropski podprvakinji in nekdanji svetovni prvakinji (2019) imata štiri točke po dveh drugih mestih in 12. v tretji regati. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.



Pred članicama portoroškega Pirata sta le še Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, ki sta marca letos, prav tako v Vilamouri, postali svetovnih prvakinji. Imata pet točk po dveh tretjih in drugem mestu.

V odprti konkurenci EP nastopa 18 ženskih posadk, tudi iz ZDA, Brazilije, Argentine in Avstralije, za odličja se merijo tudi jadralci in mešane posadke.

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike