princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

Pixabay Gerd Altman časovno potovanje Odkrito.si

Potovanje po času je možno, trdita avstralska ...

BDX_9177 Najstnica.si

Lana Briški: Do uspeha sem prišla spontano

STA
STA
0 02.05.2021 21:27:03

Mrakova in Macarolova EP začeli na četrtem metu

Reuters
Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na evropskem prvenstvu razreda 470, ki se je začelo v Vilamouri na Portugalskem, po prvem dnevu na četrtem mestu z osmimi točkami. V prvi regati sta bili 11., v drugi sta zmagali, v tretji pa sta bili sedmi. To je zadnja regata pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

Po treh regah vodita branilki naslova s prvenstva leta 2019 v San Remu, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po dveh zmagah in petem mestu imata dve točki.

Drugi sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre; evropski podprvakinji in nekdanji svetovni prvakinji (2019) imata štiri točke po dveh drugih mestih in 12. v tretji regati. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.

Pred članicama portoroškega Pirata sta le še Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, ki sta marca letos, prav tako v Vilamouri, postali svetovnih prvakinji. Imata pet točk po dveh tretjih in drugem mestu.

V odprti konkurenci EP nastopa 18 ženskih posadk, tudi iz ZDA, Brazilije, Argentine in Avstralije, za odličja se merijo tudi jadralci in mešane posadke.

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike