princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

Pixabay Gerd Altman časovno potovanje Odkrito.si

Potovanje po času je možno, trdita avstralska ...

BDX_9177 Najstnica.si

Lana Briški: Do uspeha sem prišla spontano

STA
STA
0 02.05.2021 17:46:13

Za konec izbirnih tekem zmaga Nejca Žnidarčiča

psno
V Tacnu je danes potekala še zadnja izbirna tekma v spustu na divjih vodah. V sprinterski preizkušnji na narasli Savi je bil najhitrejši Nejc Žnidarčič. Med kanuisti je zmagal Blaž Cof, med kajakašicami pa Ana Šteblaj.

Savske brzice v Tacnu bi morale danes gostiti državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah, a je predviden atraktivni dogodek odnesel previsok vodostaj Save. Izvedli so le posamične vožnje na čas, ki so štele za izbirno tekmo. Najhitrejši je bil kajakaš KKK Ljubljana Marko Petek.

Vodja spustaške reprezentance Maks Frančeškin bo na podlagi dosežkov štirih izbirnih tekem predsedstvu KZS v potrditev poslal naslednji predlog članske reprezentance: kajakašico Ano Šteblaj, kanuista Blaža Cofa, kajakaše Simona Ovna, Nejca Žnidarčiča, Anžeta Urankarja, Tima Novaka ter Vida Oštrbenka in Tjaša Tila Kupscha kot dodatna člana ekipe za svetovne pokale. Na svetovnih pokalih namreč lahko nastopi več tekmovalcev, medtem ko imajo na EP pravico nastopa največ štirje tekmovalci v posamezni kategoriji.

Spustaši mednarodno sezono največjih tekmovanj začenjajo v začetku julija s svetovnim pokalom v Banjaluki, avgusta sledi člansko evropsko prvenstvo v španskem Saberu, oktobra pa še svetovni pokal v francoskem Treignacu. Mladince in mlajše člane v drugi polovici avgusta čaka svetovno prvenstvo v Solkanu.

Značke: kajak kanu, slovenija

Članki iz rubrike