princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

nino-ošlak Odkrito.si

Nino Ošlak je na ta dan čakal 12 let

ana pusovnik kraja identitete Njena.si

Sanjski moški: Ana žrtev spletnega nepridiprava

STA
STA
0 02.05.2021 12:12:13

Ljubljančani imajo NOVEGA TRENERJA

Martin Metelko
Matija Pleško dobil naslednika.

Po turbulentni sezoni je odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana doživel zamenjavo na mestu glavnega trenerja. Matija Pleško se je po dveh sezonah in pol poslovil, mesto glavnega trenerja pa je prevzel Mladen Kašić, 62-letni hrvaški strateg, ki ima bogato igralsko kot tudi trenersko kariero, so danes potrdili v ljubljanskem taboru.

ACH je v sezoni 2020/21 osvojil naslov prvaka srednjeevropske lige, v domačem prvenstvu pa so Ljubljančani doživeli hladen tuš, ko so jih v finalu s skupnim izidom 3:2 premagali odbojkarji Merkur Maribora. Tudi v slovenskem odbojkarskem pokalu so člani ljubljanske zasedbe doživeli neuspeh v finalnem obračunu, v katerem so pokalno lovoriko osvojili odbojkarji kamniškega Calcita.

V najtrofejnejšem odbojkarskem klubu v Sloveniji bodo v sezono 2021/22 vstopili z novim strokovnim vodstvom.

Oprli se bodo na izkušenega hrvaškega trenerja, ki je kot igralec leta 1980 nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Moskvi, kjer je z jugoslovansko reprezentanco osvojil peto mesto.


V trenerskih vodah je praktično vso svojo dosedanjo kariero preživel v Franciji, kjer se je v 26 letih preizkusil tako v moški kot v ženski odbojki. Kar 21 sezon je preživel v Nici, kjer je vodil tamkajšnjega prvoligaša. Kot glavni cilj ob prihodu v Ljubljano poudarja vrnitev kluba ACH Volley na vrh slovenske odbojke.

"Po 10 mesecih premora od vrhunskega športa sem zelo zadovoljen, da smo se z vodstvom odbojkarskega kluba ACH dogovorili za sodelovanje. V Ljubljano prihajam motiviran in odločen vrniti naslove v domačih tekmovanjih v vitrine ACH Volleyja Ljubljana," je po podpisu pogodbe sporočil Kašić.

Hkrati so v ACH Volley Ljubljana pripeljali tudi prvo veliko igralsko okrepitev, in sicer na poziciji prostega igralca. V gnezdo zmajev se po dveh sezonah nastopanja v italijanski odbojkarski ligi, najmočnejši odbojkarski ligi na svetu, vrača reprezentant Jani Kovačič, ki je z ACH Volleyjem Ljubljana preživel tri rezultatsko zelo uspešna leta, od 2016 do 2019.

"V Ljubljano se vračam bogatejši z izkušnjami igranja v zelo kakovostni ligi, kjer je vsaka tekma svoje poglavje. Klubu ACH Volley želim pomagati pri vrnitvi naslovov državnih ter pokalnih prvakov. To je primarni cilj ekipe v prihodnji sezoni, osebno tudi verjamem, da nam bo uspelo", je poudaril 28-letni Kovačič.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike