mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.05.2021 20:49:13

Velenškova in Marinič do zmag v Zagrebu

Slovenski judoisti so drugi dan evropskega pokala v Zagrebu dosegli dve zmagi. V odprti kategoriji sta se zmag veselila Anamari Velenšek in Enej Marinič. Juš Mecilošek se je v kategoriji do 81 kg prebil v četrtfinale in repesaž, na koncu pa zasedel sedmo mesto.

Velenškova, varovanka Marjana Fabjana pri celjskem Sankakuju, se je po dolgi odsotnosti vrnila na tatamije in v Zagrebu poskrbela za slovensko himno. V izločilnih bojih kategorije nad 78 kilogramov je bila kot prva nosilka najprej prosta in se neposredno uvrstila v četrtfinale.

Za zmago nad Poljakinjo Kingo Wolszczak je dobitnici bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru zadostoval vazari. V polfinalu je predčasno padla Nizozemka Marit Kamps in v velikem finalu še druga Poljakinja Paula Kulaga. Odločilni vazari si je skoraj 30-letna Velenškova priborila pol minute pred koncem, nato pa akcijo nadaljevala v parterju in zmagala s končnim prijemom.


Enej Marinič je v izločilnih dvobojih kategorije nad 100 kilogramov premagal Portugalca Vasca Rompao v prvi minuti, v četrtfinalu pa z iponom še domačina Ivana Čovića.

Marinić je imel izjemno dober dan, saj je predčasno nato v polfinalu premagal še Romuna Mircea Croitoruja, četrti ipon v četrti borbi pa je v finalu dosegel proti Italijanu Vicenzu d'Arcu in si pri 22 letih priboril enega največjih uspehov v karieri.

Že v soboto je David Štarkel osvojil bron v kategoriji do 60 kg.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike