Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 01.10.2019 17:35:13

Plavalci sezono začenjajo na svetovnem pokalu v Budimpešti

Arsen Perić
Slovenski plavalci zimsko sezono 2019/20 začenjajo ta konec tedna na tekmi v Budimpešti. Selektor Gorazd Podržavnik bo na uvodno tekmo peljal reprezentantke Tjašo Oder, Nežo Klančar, Katjo Fain in Tjašo Vozel.

Uvod v sezono v Budimpešti je le začetek poti do evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih, ki ga bo decembra gostil Glasgow. Tam Podržavnik računa z nastopi omenjene četverice, pa tudi z mladimi Dašo Tušek, Saro Račnik in Tino Čelik. V moški konkurenci pa s Petrom Johnom Stevensom, Primožem Šenico in povratnikom v bazene Martinom Bauom.

"Vrata v reprezentanco so odprta vsem. Še vedno si želim slovenske štafete in v igri za nastop so tudi ameriške študentke Nastja Govejšek, Tjaša Pintar, Neža Kocijan," pravi selektor, ki izpostavlja, da je glavni štafetni cilj evropsko prvenstvo prihodnje leto v Budimpešti, seveda pa si želi, da bi dekletom morda uspelo pokazati dovoljšen napredek tudi do decembrske tekme v Glasgowu. "Budimpešta je seveda bolj realna, pri tem pa imam v mislih tako štafeto na 4 x 100 kot na 4 x 200 m prosto," še pravi slovenski selektor.Slednji opozarja, da je ogrodje reprezentance še širše in si čim prej želi, da se najboljšim pridružijo tudi Matija Može, Gal Kordež, Dejan Šteharnik in še kdo, ki so zelo blizu najboljšim in jim do reprezentance manjka le majhen korak, ki je ob dobrem delu dosegljiv.

Neposredno po Budimpešti se jedro reprezentance odpravlja na višinske priprave v Francijo, po vrnitvi pa sledijo nastopi v Celju, Zagrebu in Kranju.

Članki iz rubrike