pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 01.10.2019 17:35:13

Plavalci sezono začenjajo na svetovnem pokalu v Budimpešti

Arsen Perić
Slovenski plavalci zimsko sezono 2019/20 začenjajo ta konec tedna na tekmi v Budimpešti. Selektor Gorazd Podržavnik bo na uvodno tekmo peljal reprezentantke Tjašo Oder, Nežo Klančar, Katjo Fain in Tjašo Vozel.

Uvod v sezono v Budimpešti je le začetek poti do evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih, ki ga bo decembra gostil Glasgow. Tam Podržavnik računa z nastopi omenjene četverice, pa tudi z mladimi Dašo Tušek, Saro Račnik in Tino Čelik. V moški konkurenci pa s Petrom Johnom Stevensom, Primožem Šenico in povratnikom v bazene Martinom Bauom.

"Vrata v reprezentanco so odprta vsem. Še vedno si želim slovenske štafete in v igri za nastop so tudi ameriške študentke Nastja Govejšek, Tjaša Pintar, Neža Kocijan," pravi selektor, ki izpostavlja, da je glavni štafetni cilj evropsko prvenstvo prihodnje leto v Budimpešti, seveda pa si želi, da bi dekletom morda uspelo pokazati dovoljšen napredek tudi do decembrske tekme v Glasgowu. "Budimpešta je seveda bolj realna, pri tem pa imam v mislih tako štafeto na 4 x 100 kot na 4 x 200 m prosto," še pravi slovenski selektor.Slednji opozarja, da je ogrodje reprezentance še širše in si čim prej želi, da se najboljšim pridružijo tudi Matija Može, Gal Kordež, Dejan Šteharnik in še kdo, ki so zelo blizu najboljšim in jim do reprezentance manjka le majhen korak, ki je ob dobrem delu dosegljiv.

Neposredno po Budimpešti se jedro reprezentance odpravlja na višinske priprave v Francijo, po vrnitvi pa sledijo nastopi v Celju, Zagrebu in Kranju.

Članki iz rubrike