nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 01.10.2019 15:26:25

Mavrič: Na OI se bodo uvrstile tiste, ki bodo najmočnejše 'v glavi'

Andrej Mavrič
Arsen Perić
Slovenske telovadke Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn so v ponedeljek že dodobra spoznale dvorano Hanns-Martin-Schleyer in opravile uradni trening pred 49. svetovnim prvenstvom v Stuttgartu. V Nemčiji bodo vse tri nastopile v mnogoboju, cilj odprave pa je vozovnica za olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Tako 25-letna Belakova (Rio de Janeiro, 2016) kot 29-letna Šajnova (Peking, 2008) že imata olimpijske izkušnje, obe si želita še enkrat tekmovati na največjem športnem spektaklu, prav tako Kysselefova, ki je najboljše dosežke beležila v svetovnem pokalu.

Telovadke so že opravile uradni trening pred dnevom D, petkovimi kvalifikacijami, trener reprezentance Andrej Mavrič pa je za STA povedal, da ni šlo vse povsem po načrtih.


"Kaj naj rečem? Bilo je nekaj srednjega. Vidi se, da jim je težko tekmovati na vseh štirih orodjih naenkrat. Je povsem drugače kot na svetovnih pokalih, ko naredijo eno ali dve orodji. Ni tako enostavno. Teja, denimo, je naredila le en skok, ker so jo še od parterja bolele noge. Dejstvo je, da je nazadnje na vseh štirih orodjih tekmovala pred štirimi leti. Ni bilo ravno idealno, a upam, da bo v petek boljše," je iz Nemčije trening svojih varovank komentiral Mavrič, ki pravi, da so sicer pogoji za tekmovanje idealni.

Do petkove tekme imajo dekleta čas, da si malo odpočijejo, tudi psihično, zdravstveno stanje vseh treh je dobro, zato upa na najboljše. "Dejstvo je, da se bodo na olimpijske igre uvrstile tiste telovadke, ki bodo mnogoboj prikazale brez padcev, brez večjih napak. Tiste, ki bodo najmočnejše 'v glavi'," je prepričan trener izbrane vrste, ki poudarja, da s pripravljenostjo ni nobenih težav.

"Vse tri znajo posamezno orodje narediti brez napak. Tu ni težav. Ko pa je treba sestaviti štiri takšne nastope, je seveda drugače. Bomo videli, kako se bodo odrezale," je še dejal Mavrič, ki verjame, da se bodo vse tri otresle dodatnega pritiska zaradi dejstva, da je to bržkone njihova zadnja možnost za OI v karieri.

Značke: gimnastika, sp

Članki iz rubrike