Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.10.2019 15:26:25

Mavrič: Na OI se bodo uvrstile tiste, ki bodo najmočnejše 'v glavi'

Andrej Mavrič
Arsen Perić
Slovenske telovadke Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn so v ponedeljek že dodobra spoznale dvorano Hanns-Martin-Schleyer in opravile uradni trening pred 49. svetovnim prvenstvom v Stuttgartu. V Nemčiji bodo vse tri nastopile v mnogoboju, cilj odprave pa je vozovnica za olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Tako 25-letna Belakova (Rio de Janeiro, 2016) kot 29-letna Šajnova (Peking, 2008) že imata olimpijske izkušnje, obe si želita še enkrat tekmovati na največjem športnem spektaklu, prav tako Kysselefova, ki je najboljše dosežke beležila v svetovnem pokalu.

Telovadke so že opravile uradni trening pred dnevom D, petkovimi kvalifikacijami, trener reprezentance Andrej Mavrič pa je za STA povedal, da ni šlo vse povsem po načrtih.


"Kaj naj rečem? Bilo je nekaj srednjega. Vidi se, da jim je težko tekmovati na vseh štirih orodjih naenkrat. Je povsem drugače kot na svetovnih pokalih, ko naredijo eno ali dve orodji. Ni tako enostavno. Teja, denimo, je naredila le en skok, ker so jo še od parterja bolele noge. Dejstvo je, da je nazadnje na vseh štirih orodjih tekmovala pred štirimi leti. Ni bilo ravno idealno, a upam, da bo v petek boljše," je iz Nemčije trening svojih varovank komentiral Mavrič, ki pravi, da so sicer pogoji za tekmovanje idealni.

Do petkove tekme imajo dekleta čas, da si malo odpočijejo, tudi psihično, zdravstveno stanje vseh treh je dobro, zato upa na najboljše. "Dejstvo je, da se bodo na olimpijske igre uvrstile tiste telovadke, ki bodo mnogoboj prikazale brez padcev, brez večjih napak. Tiste, ki bodo najmočnejše 'v glavi'," je prepričan trener izbrane vrste, ki poudarja, da s pripravljenostjo ni nobenih težav.

"Vse tri znajo posamezno orodje narediti brez napak. Tu ni težav. Ko pa je treba sestaviti štiri takšne nastope, je seveda drugače. Bomo videli, kako se bodo odrezale," je še dejal Mavrič, ki verjame, da se bodo vse tri otresle dodatnega pritiska zaradi dejstva, da je to bržkone njihova zadnja možnost za OI v karieri.

Značke: gimnastika, sp

Članki iz rubrike