stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

pk
pk
0 01.10.2019 08:53:46

Po tragični smrti še en šok za ženo in otroke Dava Karničarja: potrebujejo finančno pomoč za ...

Petra Karničar, srednješolec Izidor, osnovnošolca Lovrenc in Eva ter komaj triletni Martin so ostali sami. Stekla je akcija zanje, saj brez pomoči ne bodo zmogli vseh finančnih bremen.

Šestinpetdesetletni Davo Karničar se je pred dvema tednoma smrtno ponesrečil pri gozdarskih opravilih na svojem posestvu na Zgornjem Jezerskem. Kot poroča dnevnik Svet24 pa se je zdaj družina po njegovi smrti znašla v finančnih težavah. Karničar je imel osem otrok:  trije so iz njegovega prvega zakona, ima še hčer z zunajzakonsko partnerico in štiri iz drugega zakona s Petro Karničar. Rodili so se jima Izidor, ki danes hodi v srednjo šolo, Eva in Lovrenc, ki sta še v osnovni šoli, najmlajši Martin pa ima komaj tri leta. »Razmišljamo, da bi nekako pomagali njegovi družini. O tem se še pogovarjamo, a nekaj moramo narediti zanje. Jim biti v oporo, čustveno in tudi materialno,« je le dan po tragičnem dogodku za Svet 24 še ves pretresen dejal Miha Kačič, njegov prijatelj, s katerim sta poseben odnos zgradila, ko je začel nastajati dokumentarni film o Karničarju.

davo z ženo
Davo in Petra Karničar.
Mediaspeed

Zdaj se je žena Petra z otroki znašla v stiski, zato se je krajevna enota Rdečega križa odločila pomagati Karničarjevim. »Naša glavna naloga je pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. Tokrat vas prosimo za pomoč družini Karničar z Jezerskega, saj je ob delovni nesreči življenje izgubil njihov oče in mož. Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Kranj, in krajevna organizacija RK Jezersko zato organizirata humanitarno akcijo zbiranja sredstev. Transakcijski račun za donacije je 07000-0000100776, sklic: 09-2019, pripis: Karničar,« so sporočili in se obenem vsem že vnaprej iskreno zahvalili za pomoč.

Članki iz rubrike