odnos Dobra karma

Nastopili bodo dnevi najhujših preizkušenj za ...

rojstvo, porod, novorojenček Svet24.si

Deklica naj bo Corona, fantek pa Covid

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

razkuževanje, stavba, blok Svet24.si

Na točki dnevnega reda "sodelovanje NIJZ z Vlado ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Igralniškemu milijonarju mega posel z maskami

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

hana r Njena.si

Hana med karanteno do novega videza

STA
STA
0 28.09.2019 11:06:14

Božič Sloveniji priboril olimpijsko kvoto, Savšek brez finala

Arsen Perić
Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju v Seu d'Urgellu so polfinalno vožnjo v slalomu opravili kanuisti. Od slovenskih predstavnikov se je izkazal Luka Božič, ki je bil kljub dvema kazenskima sekundama tretji, brez kazni bi bil zagotovo najboljši.

S tretjim mestom je Sloveniji priboril olimpijsko kvoto, brez katere so sicer presenetljivo ostali Nemci in Italijani (kvoto si je priborilo 11 držav). Božiča sta v polfinalu premagala Francoz Denis Gargaud Chanut in Poljak Grzegorz Hedwig.

Svetovno prvenstvo pa ne bo ostalo v lepem spominu Benjaminu Savšku. V kvalifikacijah je bil drugi, a to mu ni nič pomagalo. V zadnjih protitočnih vratih je storil napako, izgubil čas in si prislužil še dve kazenski sekundi. Na koncu je ostal brez finala, zasedel je 18. mesto.

Ker je bila to tudi prva od treh izbirnih tekem za uvrstitev na olimpijske igre, na katerih lahko nastopa le en tekmovalec iz posamezne države, se je evropski prvak znašel v težkem položaju, zato je njegovo veliko razočaranje po polfinalu povsem razumljivo.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike