opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

klyie jenner Svet24.si

Kylie bo prodala večinski delež svojega ...

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

STA
STA
0 28.09.2019 11:06:14

Božič Sloveniji priboril olimpijsko kvoto, Savšek brez finala

Arsen Perić
Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju v Seu d'Urgellu so polfinalno vožnjo v slalomu opravili kanuisti. Od slovenskih predstavnikov se je izkazal Luka Božič, ki je bil kljub dvema kazenskima sekundama tretji, brez kazni bi bil zagotovo najboljši.

S tretjim mestom je Sloveniji priboril olimpijsko kvoto, brez katere so sicer presenetljivo ostali Nemci in Italijani (kvoto si je priborilo 11 držav). Božiča sta v polfinalu premagala Francoz Denis Gargaud Chanut in Poljak Grzegorz Hedwig.

Svetovno prvenstvo pa ne bo ostalo v lepem spominu Benjaminu Savšku. V kvalifikacijah je bil drugi, a to mu ni nič pomagalo. V zadnjih protitočnih vratih je storil napako, izgubil čas in si prislužil še dve kazenski sekundi. Na koncu je ostal brez finala, zasedel je 18. mesto.

Ker je bila to tudi prva od treh izbirnih tekem za uvrstitev na olimpijske igre, na katerih lahko nastopa le en tekmovalec iz posamezne države, se je evropski prvak znašel v težkem položaju, zato je njegovo veliko razočaranje po polfinalu povsem razumljivo.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike