chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

clementz1 Petisvet.si

Ne upamo si zaropotati (zato pa delajo z nami kot ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

tess holliday Svet24.si

FOTO: 130-kilogramov težka manekenka na plaži ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

sta
sta
0 15.05.2019 17:02:22

Žbogar za EP razreda zvezda združil moči z Orlom

psno
Najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar se je navkljub napovedni upokojitvi odločil, da skupaj z Janom Orlom nastopi na evropskem prvenstvu v razredu zvezda na Gardskem jezeru, ki je tudi prvič združeno z grand slamom lige jadralcev zvezde. EP se s prvimi plovi začenja danes, končalo se bo v nedeljo.

Žbogar in Orel bosta v konkurenci med skoraj 100 posadkami zvenečih imen tega razreda iz 22 držav, med katerimi so jadralne legende, kot so Brazilec Robert Scheidt, Šved Freddie Loof ali Američan Paul Cayard. Zanimivost tega prvenstva je ravno v tem, da na regatnem polju ob rednih jadralcih tega razreda združuje tudi najuspešnejše jadralne legende.

Prvenstvo sestavljajo kvalifikacijske regate, ki jih organizatorji do nedelje dopoldan načrtujejo izpeljati 10, nato pa bo popoldne sledil finalni del prvenstva s po eno regato v četrtfinalu, polfinalu in finalu, ki bo zaključil zadnji dan prvenstva.

Dobitnik treh olimpijskih medalj Žbogar in debitant v tem razredu Orel sta opravila le nekaj dni treninga. "To bo najina prva regata skupaj. Če bi lahko bila nekje med prvimi dvajsetimi, bi bil to že zelo dober rezultat," je povedal Žbogar.

Članki iz rubrike