horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

sta
sta
0 15.05.2019 17:02:22

Žbogar za EP razreda zvezda združil moči z Orlom

psno
Najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar se je navkljub napovedni upokojitvi odločil, da skupaj z Janom Orlom nastopi na evropskem prvenstvu v razredu zvezda na Gardskem jezeru, ki je tudi prvič združeno z grand slamom lige jadralcev zvezde. EP se s prvimi plovi začenja danes, končalo se bo v nedeljo.

Žbogar in Orel bosta v konkurenci med skoraj 100 posadkami zvenečih imen tega razreda iz 22 držav, med katerimi so jadralne legende, kot so Brazilec Robert Scheidt, Šved Freddie Loof ali Američan Paul Cayard. Zanimivost tega prvenstva je ravno v tem, da na regatnem polju ob rednih jadralcih tega razreda združuje tudi najuspešnejše jadralne legende.

Prvenstvo sestavljajo kvalifikacijske regate, ki jih organizatorji do nedelje dopoldan načrtujejo izpeljati 10, nato pa bo popoldne sledil finalni del prvenstva s po eno regato v četrtfinalu, polfinalu in finalu, ki bo zaključil zadnji dan prvenstva.

Dobitnik treh olimpijskih medalj Žbogar in debitant v tem razredu Orel sta opravila le nekaj dni treninga. "To bo najina prva regata skupaj. Če bi lahko bila nekje med prvimi dvajsetimi, bi bil to že zelo dober rezultat," je povedal Žbogar.

Članki iz rubrike