ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.05.2019 09:51:03

Tinetu Vidmarju bron v sprintu

Presrečni Tine Vidmar, Postojnčan, odličen kegljač in košarkar, skupaj s trenerjem Zdravcem Štrukljem.
psno
Četrti dan mladinskega SP je bil namenjen tekmovanju v mix dvojicah. V nadaljevanju dneva pa je bilo tekmovanje v sprintu v obeh konkurencah.

Oba naša selektorja sta se odločila, da v mešani dvojici nastopita člana Pivke Nataša Radič in Denis Pašič. V prvem krogu sta bila zelo suverena proti Francozoma Lyi Klenkle in Gaetanu Spieserju, (145:126,151:140) in se zanesljivo prebila med osmerico. Tu pa sta se pomerila z Romunoma Noemi Budoi in Leventejem Tiborjem Szaszom. V prvem nizu smo videli izredno lep dvoboj, na žalost pa sta ga Slovenca na koncu izgubila s 153:156. V drugem nizu pa sta v zaključku popustila, saj nikakor nista mogla ujeti minimalen zaostanek, in na koncu izgubila s 142:159. Omenjena Romuna sta na koncu celo prišla do naslova prvakov, ko sta v finalu ugnala dvojico iz Nemčije Fuhrmann-Axthelm. Brona pa sta odšla v Italijo in Avstrijo.



Po zaključku tega tekmovanja pa so s sprintom začela dekleta. V prvem krogu sta bila pri naših uspešni Slovenjgradčanka Odrova, ki je po dodatnih metih z 20:19 ugnala Nikolićevo iz Avstrije, in Repnikova, ki je bila premočna za Čehinjo Pychovo z 2:0. (skupno je Tea podrla lepih 208 kegljev). Neuspešna je bila Tržičanka Rovtarjeva, ki je proti Slovakinji Makranski izgubila po dodatnih metih s 17:20. Prvi med fanti je nastopil Postojnčan Tine Vidmar, ki je v uvodu po podaljšku z 20:18 ugnal Francoza Thomasa Bretarja. Preostala dva naša fanta pa sta v prvem krogu naletela na premočna nasprotnika. Primorec Aljaž Žigon je prepričljivo izgubil z Nemcem Alexem Karlom, Kočevec Nejc Požun pa s Čehom Jakubom Fabikom v podaljšku s 15:20.



V osmini finala pa se je poslovila Ana Oder, ki je po dodatnih metih z 18:21 izgubila s Francozinjo Emmo Chapotojevo. Zato pa je za veselje poskrbela Kamničanka Tea Repnik, ki je ugnala že renomirano Nemko Samantho Jones, sicer v dodatnih metih, kjer je bila Tea odlična in dobila z 22:18. Kmalu za njo pa si je uvrstitev med osmerico priboril še Tine Vidmar, ki je prvi niz z Avstrijcem Maksimilianom Monthalerjem po smoli v predzadnjem metu izgubil z 90:94. V drugem pa je bil Postojnčan boljši z 90:83 in potem še v dodatnih metih s 23:17.



V boju za odličje je bila nasprotnica naše Kamničanke Tee Repnik Madžarka Anna Jezsoviczki. V prvem nizu je Tea zapravila priložnost za zmago, saj je napravila dve »ribici« in izgubila s 101:105. V drugem nizu je Kamničanka prevladovala, toda v zaključku je ponovno napravila dve napaki in Madžarka je vzela darilo in se z zmago prebila do kolajne (94:101). Zadnji adut za odličje je tako ostal le še Tine Vidmar, ki je imel za nasprotnika Madžara Gergelyja Gomboša. Prvi niz je članu Proteusa iz Postojne zelo dobro uspel in ga je prepričljivo dobil s 108:94. Zanesljiv pa je bil tudi v drugem nizu, čeprav zadnjih metov niti ni odigral na polno ter ga dobil s 105:90. Tako si je mladi Tine zagotovil kolajno, ki je že peta za Slovenijo na tem prvenstvu. Mladi Postojnčan, ki je tudi zelo perspektiven košarkar, je s tem dosegel svoj največji uspeh v mladinski konkurenci. Toda v polfinalu mu je zmanjkalo moči in koncentracije in Slovak Filip Banik je dobil ta dvoboj z 2:0 (79:71,102:101). Sicer je v drugem nizu Tine še imel priložnost, da se reši, toda sreča mu je takrat obrnila hrbet. To je torej peta slovenska kolajna in tretja bronasta, in Nemčija je tako presežena. Končno so do kolajne in to do zlate prišli Hrvati, drugi bron pa je odšel v Nemčijo. Pri dekletih pa je zlato odšlo na Madžarsko (Jezsoviczki, ki je izločila našo Repnikovo), srebro na Hrvaško in brona v Francijo in Češko.



Zadnji dan je na sporedu finale 24-erice v posamični konkurenci, rezultat pa bo štel tudi za kombinacijo. Tu imamo v ognju tri dekleta in štiri fante. Začetek je ob desetih dopoldne, konec pa bo po peti uri popoldne.

Galerija

Članki iz rubrike