stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 15.05.2019 14:08:48

Tiger Woods pred prvenstvom PGA v središču pozornosti

Reuters
Pred drugim velikim turnirjem sezone, prvenstvom poklicnih igralcev golfa (PGA), so se oči uprte v Tigerja Woodsa, zmagovalca uvodnega 'majorja' sezone, mastersa v Augusti.

Zgodovinska vrnitev Woodsa po enajstih letih suše na velikih turnirjih je obudila vprašanje, ali lahko 43-letni Američan preseže dosežek legendarnega Jacka Nicklausa. Slednji je z osemnajstimi 'majorji' absolutni rekorder, od še aktivnih igralcev pa ga lahko prehiti zgolj Tiger Woods, ki je trenutno pri številki petnajst. Za primerjavo, drugi najbližji še aktiven igralec je Phil Mickelson s petimi naslovi.

Igrišče Bethpage Black Course v Farmingdalu pri New Yorku bo za Woodsa ravno pravšnje za napad na nov naslov, saj je dolgo in zahteve natančne udarce, vendar podobno razmišljajo tudi njegovi tekmeci. V prvi vrsti rojaka Brooks Koepka, ki brani naslov, in prvouvrščeni s svetovne računalniške lestvice Dustin Johnson.

"Konkurenca je neizprosna in čas bo pokazal, česa sem sposoben. Moja želja je le, da se vsakega turnirja lotim čim bolje pripravljen," meni Woods.



Na stavnicah je prvi favorit 29-letni Koepka, ki je lani zmagal z dvema udarcema prednosti pred Woodsom, aprila letos v Augusti pa je za zmagovalcem zaostal en udarec. Če bo zmagal, bo Koepka postal prvi igralec v zgodovini golfa, ki bo ubranil naslov na dveh različnih 'majorjih'. Lani in 2017 je namreč slavil na odprtem prvenstvu ZDA.

"Lažje zmagam na velikih turnirjih kot tistih, ki potekajo vsak teden. Polovica igralcev na 'majorjih' podleže pritisku in se sama izloči iz igre za najvišja mesta, jaz pa uživam v tem in postanem še bolj željan zmage," pravi Koepka.

Med mlajšimi igralci ima največ 'major' naslovov - štiri - Rory McIlroy s Severne Irske. Njegova predstava v Augusti je bila podpovprečna, vendar ga njegove stalne dobre igre uvrščajo v najožji krog favoritov. Tam so še Anglež Justin Rose, Italijan Francesco Molinari in Španec Jon Rahm.

Značke: golf, turnir

Članki iz rubrike