Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.08.2018 21:47:26

Prvi dan brez slovenske zmage v Portorožu

Uvodni dan turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava v Portorožu z nagradnim skladom 64.000 evrov se je končal brez slovenske zmage.

Prvi poraz so organizatorji doživeli že dopoldan, ko je udeležbo iz zdravstvenih razlogov odpovedal Blaž Rola, od nadaljevanja pa so se popoldan poslovili še Aljaž Radinski ter vse tri slovenske dvojice.

Sedemindvajsetletni Blaž Rola bi moral biti v Portorožu glavni slovenski adut, potem ko sta se udeležbi odpovedala Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. A Ptujčan je imel v preteklem tednu neprijetne zdravstvene težave, kot je sam razložil in kot so pokazale zdravniške preiskave, ima povišano vrednost kalcija v krvi, zato so mu zdravniki odsvetovali igranje.

"Že na začetku priprav tu v Portorožu se nisem počutil dobro. Bil sem hitro utrujen, brez pravega apetita, imel sem nizko odpornost, zato sem odšel v bolnišnico na preiskave, ki so pokazale, da imam hiper kalcemijo. Ta se mi je pojavila že pred desetimi leti, a tedaj sem vzel nekaj zdravil in zadevi nikoli nismo prišli do dna. Ker gre za resno stvar, želim zdaj raziskati vzroke in poskrbeti, da se mi ti ne bo več ponovilo. Zdravje je trenutno pred mojim tenisom," je dejal Blaž Rola.

Vse breme slovenskega uspeha zdaj sloni na štirih igralcih, ki so prejeli povabila organizatorjev in nihče med njimi ni uvrščen med prvih 650 igralcev na svetu.



Prvi je priložnost dobil Aljaž Radinski, 1695. tenisač z lestvice ATP, ki je bil proti Nemcu Tobiasu Kamkeju, ki je bil pred šestimi leti že 64. igralec na svetu, brez možnosti za uspeh. Izgubil je z 0:6 in 2:6.

"Bilo je zelo težko. Ob petih popoldan na 35 stopinjah Celzija sem moral dati od sebe 120 odstotkov. Imel sem vrtoglavice, nato mi je postalo slabo, ker sem se preveč napil in končalo se je tako, kot se je," je dejal 23-letni Mariborčan.

Od turnirja so se poslovile tudi tri dvojice s slovenskimi predstavniki. Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek nista bila kos kazahstansko-ukrajinski kombinaciji (6:3, 6:4), ki je četrta nosilka turnirja, Aljaž Jakob Kaplja in njegov pomožni trener s Švedske Robert Kjellberg sta morala premoč priznati avstralski dvojic Propoggia/Poudziunas (6:1, 6:4), Aljaž Radinski in argentinski Slovenec Tomas Puches Lipovšek pa sta izgubila proti Hrvatoma Tomislavu Draganji in Ninu Sardarušiću (7:6, 4:6, 12:10).

V torek bo v Portorožu slovenski dan, saj bodo nastopili še preostali trije domači igralci med posamezniki. Po 16. uri bo nastopil Nik Razboršek, sledil mu bo Aljaž Jakob Kaplja, nato pa bo priložnost dobil še Tom Kočevar Dešman.

Članki iz rubrike