GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 03.08.2018 18:00:32

Srebro za mlade Slovenke v Skopju

Slovenske divjevodašice so osvojile še eno odličje. Po naslovu mladinskih evropskih prvakinj v klasičnem spustu, ki sta si ga v kanuističnem dvojcu priveslali Lea Novak in Eva Alina Hočevar, sta Slovenki do kolajne v Skopju priveslali tudi danes. Tokrat sta bili v družbi Helene Domajnko v ekipni tekmi klasičnega spusta med mladinkami drugi.

Eva Alina Hočevar je drugi dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Makedoniji osvojila že peto kolajno na mladinskih prvenstvih v letošnji sezoni (tri ima z nedavnega svetovnega prvenstva v slalomu za mladince in mlajše člane, dve pa s spustaškega evropskega, ki trenutno poteka v Skopju), le eno manj pa je letos v svojo zbirko dodala Lea Novak.

V ekipni tekmi klasičnega spusta na reki Treski, kjer je poleg Novakove in Hočevarjeve veslala še Helena Domajnko, so Slovenke v kajaku premoč priznale le Barbori Dimovovi, Karolini Paloudovi in Dominiki Dvorakovi s Češke. Tretje so bile kajakašice Velike Britanije.

Dobitnice srebrne kolajne med kajakašicami v mladinski konkurenci so se kasneje na progo podale še enkrat. Veslale so še med kanuistkami do 23 let in bile znova zelo blizu kolajni. Na četrtem mestu so za bronasto kolajno zaostale le za tri sekunde. Zmagale so Čehinje pred Francozinjami in Italijankami.


Svoje predstavnike je Slovenija imela še v treh ekipnih tekmah. Mladinska ekipa kanuistov, za katero so veslali Maj Oštrbenk, Nik Gerčer in Nejc Gradišek, je osvojila končno peto mesto v preizkušnji klasičnega spusta. Kolajn so se veselili Čehi, pred Francozi in Nemci.

Anže Urankar, Tim Novak in Matic Firm so tekmovali v konkurenci kajakašev do 23 let in na koncu zasedli šesto mesto. Naslov evropskih prvakov v klasičnem spustu med mlajšimi člani so si priveslali kajakaši Nemčije, drugi so bili Belgijci, tretji pa Čehi.

Kajakaši Vid Oštrbenk, Aljaž Dimič in Rok Pistotnik so nastopili v mladinski konkurenci in zabeležili osmi rezultat prvenstva. Zmagali so Belgijci, srebrno kolajno so si priveslali Čehi, bronasto pa Nemci.

V soboto bodo v Skopju potekale kvalifikacije posamičnih preizkušenj v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa bodo na vrsti posamične finalne vožnje in ekipe tekme v sprintu na divjih vodah.

Značke: kajak kanu, spust, mladi

Članki iz rubrike