Klemen Janežič - OBREZ!!! Odkrito.si

Znan Slovenec na urgenci s hudimi poškodbami

horoskop, nebesna, znamenja, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 24. maja

mihael žmahar Petisvet.si

KAR SE RAZTEZA ONSTRAN ZAVEDANJA, JE OSUPLJIVO

zzzs Svet24.si

Dodatne plenice in posteljne predloge ljudem z ...

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

žagar Njena.si

Tanja Žagar razkrila, kaj ji v šovu prinaša srečo

tarik Njena.si

Jutri vas bo Delovna akcija pretresla!

STA
STA
0 03.08.2018 13:30:46

Odrova s finalom na 800 m izpolnila prvi cilj

alesfevzer.com
Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder se je na evropskem prvenstvu v Glasgowu po pričakovanjih uvrstila v sobotni finale na 800 m prosto. V svoji skupini je Korošica zasedla četrto mesto, skupno pa z 8:33,12 dosegla sedmi izid predtekmovanja.

V ostri konkurenci je bila v drugi kvalifikacijski skupini najmočnejša Rusinja Ana Jegorova, za njo pa sta tekmo končali favoritinji za kolajne Nemka Sarah Köhler in Madžarka Boglarka Kapas. Tik za njima je v cilj prišla tudi Odrova, v tej disciplini nosilka brona iz Londona 2016, ki je v zadnjih metrih uspešno ubranila četrto mesto pred Julio Hassler iz Liechtensteina.

"Vedela sem, da moram biti vsaj četrta ali peta, saj so bile v prvi skupini tri tekmovalke zelo hitre. Ne morem še natančno povedati, kako natančno sem odplavala, a mislim, da imam še nekaj rezerve in v finalu se bom borila z vsemi močmi. Tudi izid je za zjutraj zelo v redu," je po tekmi povedala slovenska plavalka.

Državna rekorderka je priznala, da se je na tekmi za vsak slučaj spopadla s Hasslerjevo za četrto mesto, saj bi lahko tvegala, da v predtekmovanju izpade. "Samo zato sem na koncu vključila tudi noge in odsprintala zadnjih 50 metrov."

V prvi skupini je z daleč najboljšim dosežkom kvalifikacij izstopala Italijanka Simona Quadarella. "Sama sem mislila, da bosta Nemka in Madžarka pokazali več. Zdaj se z njima jutri lahko borim, potem pa bomo videli. Močno spredaj je seveda Italijanka," je še povedala Odrova.

Ponesrečen nastop pa je za mlado Mariborčanko Katjo Fain, ki z 9:01,55 in 18. mestom ni izpolnila lastnih rezultatskih ciljev.

Že pred tem sta Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Janja Šegel iz ravenskega Fužinarja na 50 m prosto dosegli najboljša letošnja izida in osvojili 23. in 36. mesto.

Klančarjeva je s 25,62 za slabe tri desetinke sekunde zaostala za lastnim absolutnim rekordom, s katerim je na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu osvojila bronasto kolajno in ki bi tokrat gladko zadostoval za polfinale.

Vseeno pa sta bila po tekmi s trenerjem Tomažem Torkarjem zelo zadovoljna, saj je 18-letna plavalka pred tedni prebolela virozo, obenem pa je šlo za zelo dobro jutranje plavanje. "Nimam kaj reči. Res sem zadovoljna. Za polfinale je malo prepočasi, a sama sem dosežka vesela. Zdaj si na 100 m prosto želim še boljšo tekmo in izid blizu osebnega rekorda," je bila vesela najhitrejša Slovenka.

Tudi 17-letna Šeglova, pred dvema letoma že olimpijka v Rio de Janeiru, je s 26,19 dosegla izid sezone, lasten osebni rekord, star tri leta, pa zgrešila za vsega devet stotink. "Z dosežkom sem zadovoljna. Morda sem pričakovala še malo več, a je zelo v redu. Zdaj verjamem, da tudi 100 in 200 m prosto lahko odplavam zelo v dobro," je nastop ocenila plavalka, ki je prvič v mednarodni konkurenci zablestela na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju 2015.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike