018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 03.08.2018 13:30:46

Odrova s finalom na 800 m izpolnila prvi cilj

alesfevzer.com
Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder se je na evropskem prvenstvu v Glasgowu po pričakovanjih uvrstila v sobotni finale na 800 m prosto. V svoji skupini je Korošica zasedla četrto mesto, skupno pa z 8:33,12 dosegla sedmi izid predtekmovanja.

V ostri konkurenci je bila v drugi kvalifikacijski skupini najmočnejša Rusinja Ana Jegorova, za njo pa sta tekmo končali favoritinji za kolajne Nemka Sarah Köhler in Madžarka Boglarka Kapas. Tik za njima je v cilj prišla tudi Odrova, v tej disciplini nosilka brona iz Londona 2016, ki je v zadnjih metrih uspešno ubranila četrto mesto pred Julio Hassler iz Liechtensteina.

"Vedela sem, da moram biti vsaj četrta ali peta, saj so bile v prvi skupini tri tekmovalke zelo hitre. Ne morem še natančno povedati, kako natančno sem odplavala, a mislim, da imam še nekaj rezerve in v finalu se bom borila z vsemi močmi. Tudi izid je za zjutraj zelo v redu," je po tekmi povedala slovenska plavalka.

Državna rekorderka je priznala, da se je na tekmi za vsak slučaj spopadla s Hasslerjevo za četrto mesto, saj bi lahko tvegala, da v predtekmovanju izpade. "Samo zato sem na koncu vključila tudi noge in odsprintala zadnjih 50 metrov."

V prvi skupini je z daleč najboljšim dosežkom kvalifikacij izstopala Italijanka Simona Quadarella. "Sama sem mislila, da bosta Nemka in Madžarka pokazali več. Zdaj se z njima jutri lahko borim, potem pa bomo videli. Močno spredaj je seveda Italijanka," je še povedala Odrova.

Ponesrečen nastop pa je za mlado Mariborčanko Katjo Fain, ki z 9:01,55 in 18. mestom ni izpolnila lastnih rezultatskih ciljev.

Že pred tem sta Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Janja Šegel iz ravenskega Fužinarja na 50 m prosto dosegli najboljša letošnja izida in osvojili 23. in 36. mesto.

Klančarjeva je s 25,62 za slabe tri desetinke sekunde zaostala za lastnim absolutnim rekordom, s katerim je na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu osvojila bronasto kolajno in ki bi tokrat gladko zadostoval za polfinale.

Vseeno pa sta bila po tekmi s trenerjem Tomažem Torkarjem zelo zadovoljna, saj je 18-letna plavalka pred tedni prebolela virozo, obenem pa je šlo za zelo dobro jutranje plavanje. "Nimam kaj reči. Res sem zadovoljna. Za polfinale je malo prepočasi, a sama sem dosežka vesela. Zdaj si na 100 m prosto želim še boljšo tekmo in izid blizu osebnega rekorda," je bila vesela najhitrejša Slovenka.

Tudi 17-letna Šeglova, pred dvema letoma že olimpijka v Rio de Janeiru, je s 26,19 dosegla izid sezone, lasten osebni rekord, star tri leta, pa zgrešila za vsega devet stotink. "Z dosežkom sem zadovoljna. Morda sem pričakovala še malo več, a je zelo v redu. Zdaj verjamem, da tudi 100 in 200 m prosto lahko odplavam zelo v dobro," je nastop ocenila plavalka, ki je prvič v mednarodni konkurenci zablestela na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju 2015.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike