pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.08.2018 11:40:45

Pavlic bo izzval Žagarja

Pred letom dni je v Petišovcih slavil Matej Žagar pred Poljakom Kajzerjem in Pavlicem. Bo tokrat vrstni red premešan?
mediaspeed.net
V soboto zvečer ob 18.30 uri bo v Lendavi na stadionu v Petišovcih še zadnja dirka letošnjega posamičnega DP za posameznike.

Pred novim naslovom, že sedemnajstim po vrsti, je Matej Žagar, ki ima lepih deset točk prednosti pred Škorjo in Ivačičem. To pomeni, da naš GP voznik potrebuje teoretično le osem točk in naslov bo njegov. Verjetno bo tako Črnovaščan že po deveti vožnji lahko odpeljal zmagoviti ples na zadnjem kolesu pred glavno tribuno. Za samo zmago na dirki pa bo imel več težav, saj ga bo izzval Hrvat Jurica Pavlic, ki se v zadnjem času nahaja v zelo dobri formi. To pomeni, da bo na tribunah tudi lepo število navijačev iz sosednjega Medžimurja. Tako se vsem gledalcem v Prekmurju vendarle obeta lepa in zanimiva dirka. Na sami dirki ne bo nastopil mladi Jan Pintar, ki še čuti posledice nesreče izpred treh mesecev Murecku v Avstriji.

Štartno listo bodo zapolnili zanimivi vozniki iz Madžarske, Nemčije, Italije in tudi Poljske. Kvaliteto bosta dvignila predvsem Poljak Marcel Kajzer in pa Italijan Paco Castagna. Nastopil bo tudi mladi Bolgar Milen Manev, ki se počasi razvija v zelo spodobnega voznika. Ne smemo pa pozabiti tudi na njegovega sodržavljana Nicolasa Vicentina, ki se je letos že izkazal na dirkah v Sloveniji.

Po tej dirki nas čakata še dve pokalni dirki klubov in seveda 8. septembra veliki praznik spidveja v Sloveniji, Velika nagrada Slovenije v Krškem. Iz tega vidika bo pomembna tudi ta dirka, saj se bo delilo še posebno vabilo za VN Slovenije. Po zagotovilu naj bi odločitev o tem, kdo bo dobil vabilo, padla na stezi v Petišovcih. ST Lendava letos praznuje 40-letnico svojega delovanja in bo dirka priprava za lepo praznovanje, ki sledi jeseni. Več o tem dogodku boste seveda obveščeni ob pravem času.

Skupni vrstni red za prvenstvo Slovenije po dveh (od treh) dirk
1. M. Žagar 36
2. N. Škorja in M. Ivačič po 26
4. J. Pintar 12
5. D. Štojs 7
6. J. Hriberšek 4
Galerija

Članki iz rubrike